rss

Politia a dat prima amenda pentru lipsa anvelopelor de iarna

  1. 09/12/2011
  2. Tags: anvelope iarna
    Vezi toate fotografiile (1)

    Politia Rutiera a dat prima amenda pentru neechiparea autovehiculului cu anvelope de iarna unui muresan. Soferul conducea un tir cu remorca in pasul Gutai, in conditii de carosabil alunecos.

    "Conducatorul tirului nu avea axele transversale ale autovehiculului echipate cu anvelope de iarna. De asemenea, nici remorca nu era echipata cu asemenea cauciucuri", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Christian Ciocan, citat de Mediafax.

    Muresanul a fost oprit si sanctionat de catre politisti pe fondul riscului de derapare si blocare a circulatiei. Acesta a primit o amenda in valoare de 1.005 lei si i-a fost retinut certificatul de inmatriculare al autovehiculului pana cand va fi echipat corespunzator.

    Potrivit Ordonantei Guvernului 5/2011, intrate in vigoare la 1 noiembrie 2011, este sanctionata "conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna".

    Neechiparea autoturismelor cu anvelope de iarna pe drumurile acoperite cu polei, gheata sau zapada se va sanctiona cu retinerea talonului auto si amenda de pana la 4.000 de lei.

    Anvelopele de iarna sunt cele reglementate prin Directiva Europeana 92/23/CE din 31.03.1992, care spune ca anvelopele trebuie sa prezinte simbolurile M si S (noroi plus zapada - n.r.), in una din combinatiile: M+S, M/S, M-S, M.S. sau M&S.

    Cauciucurile all season permise sunt numai cele care prezinta cele doua litere (M+S, M/S, M-S, M.S. sau M&S).

    Vizualizari: 7193