rss

Planurile lui Alfa Romeo, in detaliu

  1. 29/06/2007
  2. Tags: Alfa Romeo
    Vezi toate fotografiile (2)
    Presedintele marcii milaneze, Antonio Bravalle, a folosit prilejul oferit de o prezentare oficiala pentru a dezvalui cateva detalii cu privire la viitoarele modele care vor iesi pe portile uzinelor Alfa Romeo in urmatorii ani.

    Auto. ro a aflat cu aceasta ocazie ca italienii pregatesc doua nou hatchback-uri, dintre care unul va fi noua baza a gamei de modele.

    Acesta se va numi Junior, va avea trei usi si va inlocui actualul 147, urmand a fi prezentat la finalul acestui an.

    Construit pe aceeasi platforma tehnica cu Fiat Grande Punto, Junior va fi asamblat  cu ruda sa mai “saraca” in aceeasi fabrica, la Mirafiori, si va avea ca motorizare de baza motorul de 1,4 litri supraalimentat de 95 CP; mai tarziu insa este programata o versiune extrem de picanta, propulsata de un motor de 1,8 litri cu injectie directa supraalimentat, ce va produce 230 CP.


    Cealalta masina anuntata este un hatch compact pe care il vom vedea abia peste vreo doi ani, ce va intra in concurenta cu modelele premium al acestui segment (BMW Serie 1, Audi A3 si Mercedes A/B-Klasse).

    Folosind platforma tehnica a lui Fiat Bravo, modelul Alfa va fi propulsat cu unul din motoarele unei game cu limitele plajei de putere cuprinse intr 120 si 260 CP, dar se va cere pretuit in consecinta: masina va porni de la aproximativ a 28.000 de euro.

    Oricum, ea va fi departe din acest punct de vedere de o alta premiera a lui 2009 – inlocuitorul lui 166, numit 169, a carui versiune de top va propulsa in atentia clientilor motorul V8 al lui Maserati Quattroporte. Cool…
    Vizualizari: 760