rss

Planurile Cadillac in Europa

  1. 17/04/2008
  2. Tags: Cts coupe, Salonul auto de la detroit
    Vezi toate fotografiile (1)
    In ultimele decenii americanii au pierdut mult la capitolul imagine in lupta cu puternicii europeni, dar si in fata japonezilor hotarati sa se razbune pentru Hiroshima si Nagasaki.

    Acum cativa ani, conducerea General Motors a hotarat ca aceasta situatie trebuie remediata cat mai repede, moment in care a fost adoptata si noua orientare estetica a marcii, care a fost extinsa pe toata gama constructorului american.

    Iata ca primele rezultate au inceput sa apara: anul acesta publicul prezent la Salonul Auto de la Detroit a considerat ca mandria lor nationala nu este cu nimic mai prejos decat concurenta de pe Batranul Continet sau Tara Soarelui Rasare. Iar oficialii sustin ca acesta e doar inceputul...

    Kevin Smith, directorul de marketing, a declarat ca noile obiective pe termen scurt sunt ca rivalii europeni (Audi, BMW si Mercedes) sa fie ajunsi din urma si la capitolele confort, respectiv dinamica, fara ca pretul unui Cadillac sa fie mai mare. Pe termen lung ambitiile sunt si mai mari, General Motors vrea cu orice pret sa-i bata pe europeni la propriul joc.

    In acest scop, americanii vor lansa in Europa nu mai putin de cinci modele noi, si anume CTS Coupe (ce foarte probabil va avea si o versiune cu tractiune integrala), limuzinele STS si DTS vor avea un succesor comun (care inca nu are un nume), vom mai beneficia de un model mai mic decat CTS, vine si noua generatie de Escalade si, in final, un nou crossover, denumit BRX.

    Toate aceste modele sunt dezvoltate tinandu-se cont de preferintele europenilor si, credem noi, americanii nu puteau sa faca o miscare mai buna ca aceasta. Economia lor este mai subreda ca niciodata, astfel ca singura sansa sa faca bani e sa se orienteze catre alte piete, iar cea europeana nu poate fi neglijata.

    Nu credem, totusi, ca vor reusi foarte curand sa bata fara drept de apel clasica tripleta germana, dar concurenta acerba sigur le va folosi, ca doar pe timp de “razboi” se inregistreaza intotdeauna cele mai mari salturi tehnologice.
    Vizualizari: 1279