rss

Placerea de a conduce o decapotabila cu zero emisii: primul MINI Cooper SE Cabriolet electric

  1. 19/03/2023
    Vezi toate fotografiile (5)

    In urma reactiilor pozitive cu privire la unicatul prezentat in vara anului 2022, MINI continua acum cu o serie mica MINI Cooper SE Cabriolet care reprezinta un alt pas mare in directia mobilitatii electrice. Din aprilie 2023, MINI Cooper SE Cabriolet va fi disponibil in Europa intr-un numar limitat de 999 de unitati.
    "In urma cu trei ani, am lansat modelul electric MINI Cooper SE, iar astazi unul din cinci MINI vandute in Europa este un MINI electric. Acest succes ne-a determinat ca in doar cateva luni sa implementam seria mica de MINI Cooper SE Cabriolet. Sunt incantat ca putem oferi celor 999 de clienti MINI sentimentul go-kart extraordinar si exclusiv intr-o decapotabila", spune Stefanie Wurst, directorul marcii MINI.
    MINI Cooper SE Cabriolet este disponibil in Enigmatic Black si White SIlver. Manerele usilor, semnalizatoarele laterale si contururile farurilor si ale stopurilor sunt finisate in Resolute Bronze. Siglele MINI si literele modelului sunt decorate in nuanta Piano Black. Sigla E, cunoscuta de la MINI Cooper SE, se gaseste pe spoilerul fata si in spate, subliniind astfel vizual placerea de a conduce fara emisii locale.
    Alte detalii de echipare specifice editiei se regasesc pe ornamentele pragurilor si ale semnalizatoarelor laterale, iar prin inscriptia 1/999 este subliniat caracterul exclusivist al editiei limitate MINI decapotabile.
    MINI isi asuma un rol de pionier cu jantele din aliaj specifice editiei. Jantele de 17 inchi, din aliaj turnat, cu design Electric Power Spoke in doua tonuri sunt realizate 100% din aluminiu reciclat. Combinatia de energie electrica verde in timpul productiei si utilizarea materiei prime secundare poate reduce semnificativ emisiile de CO2 in comparatie cu procesele de fabricatie conventionale.
    Echipare interioara extinsa cu caracteristici MINI Electric Design
    Scaunele sport au design MINI Yours Leather Lounge sunt incalzite. Volanul sport multifunctional din piele, cu finisaj din piele Nappa, este disponibil optional cu incalzire. In bratul inferior al volanului, emblema MINI Electric evidentiaza faptul ca al decapotabilei electrice. Suprafetele Piano Black exclusive, care pot fi evidentiate cu stil de iluminarea ambientala, contribuie si ele la statutul exclusiv al automobilului. Designul interiorului subliniaza caracterul electric al decapotabilei cu patru locuri, cu accente de culoare galbena, cum ar fi intrerupatorul start-stop galben.
    Pe langa numeroase alte dotari, echiparea de inalta calitate este completata in cockpit de serviciile eDrive cunoscute de la MINI Cooper SE. Acestea ofera conducatorului informatii despre consumul actual de energie, autonomie si sfaturi pentru un stil de condus economic. Toate informatiile esentiale sunt rezumate pe MINI Head-Up Display in timpul condusului. La calatoriile mai lungi, tempomatul activ cu functie Stop & Go si MINI Driving Assistant, printre alte, imbunatatesc confortul editiei limitate MINI Cabriolet cu propulsie electrica.
    Sentiment go-kart electrizant
    Cu o lungime de 3.863 mm, un ampatament de 2.495 mm, o latime de 1.727 mm si o inaltime de 1.455 mm, dimensiunile, inclusiv portbagajul cu volum de incarcare de 160 l, raman neschimbate fata de MINI Cabriolet cu motor conventional. Motorul electric de 135 kW/184 CP provine de la centrele de competenta in mobilitate electrica ale BMW Group din Dingolfing si Landshut. Dimensiunile sale mici permit o distributie deosebit de armonioasa a sarcinii pe punti si favorizeaza manevrarea agila si usor de controlat. Propulsia electrica accelereaza MINI Cooper SE Cabriolet de la 0 la 100 km/h in 7,3 secunde.
    Cu o autonomie de 201 de kilometri determinata in ciclul de testare WLTP, excursiile cu decapotabila sunt posibile cu mult dincolo de limitele orasului. Pana la 30 km/h, soft topul din material textil, alimentat electric si, prin urmare, deosebit de silentios, in stilul MINI Yours, cu model Union Jack tipic, poate fi deschis, inchis sau fixat ca un acoperis glisant.
    De la idee la serii mici
    Cu MINI Cooper SE Cabriolet, MINI isi evidentiaza flexibilitatea si pentru prima data a pus bazele unei productii in serie mica. MINI Cooper SE Cabriolet va fi produs intr-o editie limitata de 999 de unitati, alaturi de MINI Cabriolet conventional, in Tarile de Jos.  
    30 de ani de la primul cabriolet Mini
    Ideea unui decapotabil era prima data lansata de un dealer Rover din Germania. Acesta crease artizanal primele modele Mini Cabriolet intr-un total de 75 de unitati si le lansa in 1991.
    In 1993, in urma cu 30 de ani debuta primul cabriolet al marcii, promovat ca „cea mai mica decapotabila cu patru locuri din lume”. Proiectul, produs impreuna cu carosierul Karmann din Germania, a fost disponibil pe piata pana in 1996 si a fost produs intr-un total de 1081 de exemplare.

    Vizualizari: 597