rss

Pilotii din F1 sunt ingrijorati

  1. 06/01/2008
  2. Tags: Charlie whiting
    Vezi toate fotografiile (1)
    Pilotii de Formula 1 au inceput o serie de discutii cu FIA vizavi de securitatea pe pista umeda, avind in vedere ca, din 2008, va fi interzis controlul tractiunii. Inaintea evenimentelor de lansare a noilor monoposturi concepute conform regulamentelor in vigoare, pilotii au discutat cu directorul de competitii al FIA, Charlie Whiting, despre un eventual plan de actiune in eventualitatea unor curse pe ploaie.

    Principalul punct de discutie a fost vizavi de modalitatea in care se decide cind este prea periculos sa rulezi pe o pista uda. David Coulthard, unul dintre initiatorii campaniei de imbuntatire a sigurantei in Formula 1, a spus: “Fernando Alonso a acvaplanat anul trecut la Fuji avind controlul tractiunii. Nici sistemele electronice nu l-au putut ajuta, iar acest lucru se va intimpla si mai des fara ele. Nu vrem sa vedem accidente monstruoase cu masini zburand in public sau de genul celui in care Alex Zanardi si-a pierdut picioarele la Lausitzring. Cand mergi cu 250 km/h pe ploaie nu mai vezi nimic, dar sunt sigur ca Charlie va analiza informatiile pe care le are acum si va lua masurile cuvenite. Din aceasta cauza am pornit dialogul acum, la inceput de sezon.“

    Mai multi piloti sustin initiativa lui Coulthard. Jenson Button a adus si el cursa de la Fuji drept exemplu, in timp ce Felipe Massa considera ca interzicerea controlului tractiunii este un pas inapoi din punct de vedere al sigurantei, in special cand se alearga pe ploaie. „Am vorbit cu Michael Schumacher si cu alti piloti care mi-au confirmat ca este mult mai periculos acum decat in trecut sa conduci pe ploaie o masina care nu are controlul tractiunii“, a declarat brazilianul de la Ferrari.

    Ca de obicei, presedintele FIA, Max Mosley, considera ca pilotii isi fac griji degeaba si ca regulamentele forului international sunt perfecte. „Pilotajul pe ploaie este periculos si cu si fara controlul tractiunii“, a spus el. „Nu vor avea loc accidente grave, pentru ca oricum scade viteza de rulare cand pista este uda“.
    Vizualizari: 780
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »