rss

Piesele auto din dezmembrari: la ce sa fim atenti cand le cumparam?

  1. 09/07/2019
  2. Tags: dezmembrari, piese, piese auto, pieseauto.ro
    Vezi toate fotografiile (1)

    Piesele auto au mare cautare in Romania din cauza parcului auto cu o vechime semnificativa. Soferii vor piese ieftine sau originale, asa ca apeleaza la parcurile de dezmembrari. Dar atunci cand cumparam piese auto second-hand trebuie sa fim atenti la cateva detalii.

    Cand vrem sa cumparam piese auto de la dezmembrari trebuie sa stim cateva la lucruri. In primul rand, sa ne asiguram ca le cumparam dintr-un loc in care avem posibilitatea de retur, in cazul in care piesa cumparata nu e buna. Fiind vorba de piese folosite, sunt sanse mari sa existe probleme, asa ca trebuie sa ne asiguram ca beneficiem de posibilitatea de retur. Asta ne-o pot oferi cumparaturile online, acolo unde firmele sunt obligate prin lege sa acorde garantie de conformitate pentru piesele noi sau second-hand vandute pe internet. Practic, daca piesa nu este asa cum o descrie vanzatorul, o putem returna.

    Dupa ce ne asiguram ca piesele pot fi returnate, e bine sa le cumparam numai din locuri de incredere, acolo unde vanzatorii primesc calificative de la alti clienti multumiti sau nu. Adica din locuri in care putem vedea ce fel de tranzactii au mai facut acei vanzatori, majoritatea reprezentanti ai unor parcuri de dezmembrari. Daca gasim un vanzator care are calificative pozitive de la cumparatori multumiti, putem cumpara cu incredere. Un asemenea sistem de calificative poti gasi pe platforma PieseAuto.ro

    Cand vine vorba de cumparaturi online pentru piese second-hand, e bine sa ne asiguram ca vom cumpara doar anumite piese. La piesele noi cumparate de la magazine online, nu exista aceasta grija, pentru ca sunt noi si pot fi toate folosite, indiferent ca vorbim de elemente de caroserie, mecanica, motor, interior sau accesorii. Dar cand vrem sa cumparam piese auto de la parcurile de dezmembrari, unele piese trebuie evitate.

    In primul rand, nu trebuie sa cumparam piese auto considerate consumabile. Adica filtre, elemente de franare, placute sau discuri, ambreiaje, anvelope, pivoti si alte piese de directie. Practic, nu trebuie sa cumparam piese auto care tin de franare si directie, adica de siguranta rutiera. Nu stim pe unde a circulat masina de pe care au fost scoase si nu stim nici cat timp au fost depozitate inainte sa le cumparam noi. Deci le evitam.

    Vom face insa o afacere excelenta daca cumparam piese auto pentru caroserie de la dezmembrari. De exemplu, daca avem o masina de culoarea rosie si avem un accident usor, in urma caruia trebuie sa schimbam bara fata, capota si farurile, putem cauta o masina la dezmembrari in aceeasi culoare de pe care sa luam aceste elemente. Astfel, vom avea piesele deja vopsite si vom economisi multi bani. De la dezmembrari mai putem lua motoare, transmisii, elemente de interior si orice element de caroserie, dar si jante sau accesorii care tin de design.

    Este bine sa evitam si piesele de la dezmembrari vandute de diverse platforme universale, adica platforme online pe care se vand de toate, de la masini la animale si arme, la jucarii si haine sau medicamente. O platforma pe care gasesti orice fel de anunturi nu iti ofera siguranta, vanzatorii nu au calificative, nu pot fi verificati si nu stii ce parere au alti cumparatori despre ei. Apeleaza cu incredere la o platforma online specializata pe piese auto, unde vei vedea calificativele vanzatorului, unde se vand doar piese auto si unde primesti garantie si posibilitate de retur sau livrare cu verificare a coletului. Doar asa poti cumpara piese auto din parcurile de dezmembrari cu incredere, economisind bani si timp.

    Vizualizari: 2085
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »