rss

Peugeot va ataca segmente noi si e posibil sa revina in SUA

  1. 27/08/2008
  2. Tags: Peugeot
    Vezi toate fotografiile (1)


    Francezii vor ataca in forta pe pietele aflate in curs de dezvoltare si, in paralel, isi vor extinde gama de modele, astfel incat sa atinga o productie anuala de 2 milioane de exemplare pana la sfarsitul acestei decade.

    Se zvoneste chiar ca francezii vor sa revina pe piata americana, desi este mai logic ca, mai intai, sa-si intareasca pozitia in tari ca Rusia sau China, care au un potential de absorbtie urias.

    Cand vine vorba de gama de modele, presedintele companiei, Jean-Philipe Collin, a declarat ca Peugeot, in viitorul apropiat, vrea sa acopere 90% din totalul segmentelor, fata de 72% in momentul de fata.
    O formulare cam vaga, daca ma intrebati pe mine, din care trag concluzia ca Peugeot va mai asteapta un pic, dar, in acelasi timp, va urmari indeaproape trendurile si eventualele decizii de extindere le va lua doar in momentul in care e sigur ca nu va da gres.

    Iar in ziua de azi n-ai cum sa dai gres cu automobilele ecologice (sau economice), drept urmare Peugeot se va baza mai ales pe gama de propulsoare diesel ultracurate, urmand chiar sa prezinte unul hibrid, diesel-electric.
    In acest sens sunt sustinuti inclusiv de guvernul francez, iar motorul este programat sa apara in 2011.

    Intre timp, modelele despre care stim sigur ca vor fi prezentate sunt sportivul 308 RC Z , un monovolum si, bineinteles, inca un SUV, dar unul compact de aceasta data.

    In plan ar mai fi un sedan “foarte diferit de cele obisnuite”.
    Vizualizari: 692