rss

Peugeot si Citroen fac un SUV bazat pe Concept-CX

  1. 24/03/2008
  2. Tags: 4007, C-crosser, Citroen, Concept-cx, Mitsubishi, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (3)

    Francezii de la Peugeot si Citroen ar putea dezvolta un al doilea SUV bazat pe trenul de rulare si platforma celor de la Mitsubishi, asa cum au procedat cu actualele modele 4007 si C-Crosser si cu C7, care sunt bazate pe SUV-ul compact Outlander.

    Mitsubishi intentioneaza sa lanseze propriul SUV compact care sa preia liniile conceptului Concept-CX, prezentat in septembrie anul trecut la Salonul Auto de la Frankfurt, acesta fiind si vehiculul de la care vor sa porneasca cele doua companii din Hexagon in realizarea noului SUV.

    De asemenea, Peugeot lucreaza in prezent la un nou crossover bazat pe hatch-ul 308, care va fi pozitionat ca un model premium si va putea gazdui sapte pasageri.

    Noul SUV, care s-ar putea numi 3008, ar putea fi disponibil atat cu tractiune pe puntea spate, cat si pe puntea fata si rivaliza cu soft-roadere prezum noile Toyota Urban Cruiser si Ford Kuga.

    Mitsubishi Concept-CX ascunde sub capota cel mai nou propulsor turbodiesel de 1,9 litri nepoluant si beneficiaza de noua transmisie SST cu ambreiaj dublu. Versiunea de serie a prototipului va debuta la inceputul anului viitor pe piata din Japonia.

    Vizualizari: 1042