rss

Peugeot reduce drastic productia

  1. 26/10/2008
  2. Tags: Christian Streiff, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (1)


    Nici Peugeot, al doilea mare producator de autovehicule din Europa, nu scapa de efectele scaderii vanzarilor auto de pe piata vest-europeana, astfel ca a anuntat reduceri masive de productie.

    In perioada ianuarie-septembrie 2008, constructorul francez a inregistrat o scadere usoara a veniturilor comparativ cu perioada similara a anului trecut, de la 44,8 miliarde euro la 44,6. Si asta pentru ca, desi a avut 2 trimestre promitatoare, in care vanzarile au crescut cu 0,5 procente, Peugeot s-a lovit de o scadere a vanzarilor de 8,6% in cel de-al treilea trimestru. Ca atare, pentru a se alinia cerintelor pietei, in trimestrul al patrulea s-a decis reducerea capacitatii de productie.

    "Soliditatea resurselor financiare reprezinta un factor de stabilitate important in actuala criza financiara. De aceea ne concentram pe managementul fondurilor, care pentru noi sunt o prioritate. Totodata, modelele lansate recent (...) si faptul ca suntem lideri in materie de masini usoare sau cu consum eficient sunt factori de sprijin pe aceasta piata foarte dificila", a declarat presedintele Peugeot, Christian Streiff, citat de Mediafax.

    Compania din Hexagon se asteapta ca piata auto din Europa de Vest sa scada cu aproximativ 17% in trimestrul al patrulea, fapt ce duce la un nivel al vanzarilor Peugeot in 2008 mai redus cu 3,5% fata de anul trecut.
    Vizualizari: 889