rss

Peugeot isi concediaza CEO-ul

  1. 30/03/2009
  2. Tags: Christian Streiff, Peugeot, Philippe Varin
    Vezi toate fotografiile (1)


    Peugeot, al doilea contructor european dupa Volkswagen, a anuntat inlocuirea lui Christian Streiff cu Philippe Varin in pozitia de director executiv al companiei, informeaza Reuters.

    Thierry Peugeot, presedintele consiliului Peugeot, a anuntat ca actualele circumstante necesita o schimbare a managementului. Astfel, a fost ales Philippe Varin, fost presedinte al companiei de prelucrare a metalului Corus.

    Luna trecuta, compania a anuntat pierderi de 343 milioane de euro pentru anul 2008, avand asteptari similare si pentru anul in curs. Tot luna trecuta, constructorul a primit un imprumut de 3 miliarde euro de la guvernul francez, pentru salvarea slujbelor din Franta. Streiff a anuntat insa, la doar cateva zile dupa primirea imprumutului, ca Peugeot va renunta la 3000 de angajati din Franta. In plus, fostul CEO a fost criticat pentru importurile de automobile Peugeot construite in Cehia.

    Philippe Varin va prelua postul de director executiv incepand cu 1 iunie, iar, pana atunci, Roland Vardanega, membru al consililui, va ocupa pozitia.
    Vizualizari: 1090