rss

Peugeot 908 HY: hibrid pe circuite!

  1. 15/09/2008
  2. Tags: 908 HY, Hibrid, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (8)


    In ultima etapa a seriei Le Mans Peugeot a prezentat o versiune hibrida a bolidului de curse 908 HDi FAP, botezata HY.

    Vopsita intr-o combinatie interesanta de argintiu si albastru, masina de curse are avantajul ca regenereaza mare parte a fortei degajata cand se foloseste frana de motor si incarca baterii Li-Ion, care, la randul lor, pun in functiune un motor electric de 82 CP.

    Acesta poate oferi un avantaj major, fiind capabil sa miste singur masina in pit-lane, poate lucra in tandem cu motorul diesel pentru a obtine acceleratii si mai violente sau poate reduce substantial consumul, astfel ca, incet-incet, masinile de curse alimentate cu benzina nu prea vor avea sanse, doar si pentru ca autonomia lor este substantial mai mica.

    Conform calculelor inginerilor, la Le Mans, de exemplu, frana de motor este folosita, in fiecare tur, aproximativ 20-30 de secunde, ceea ce-i permite motorului electric sa functioneze tot atat.

    Aceasta putere suplimentara poate fi accesata de pilot prin apasarea unui buton sau poate fi distribuita de sistem in mod automat, in functie de nevoi.

    Un oficial Peugeot a subliniat importanta acestui model, spunand ca se asteapta ca versiunile de strada sa beneficieze mult de pe urma tehnologiei testata pe circuite.

    Francezii nu sunt singurii care s-au gandit la asa ceva, caci se stie: de anul viitor, un sistem similar va fi implementat si in Formula 1.

    Galerie foto aici

    Vizualizari: 742
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »