rss

Peugeot 308: informatii oficiale

  1. 28/06/2007
  2. Tags: Peugeot 308
    Vezi toate fotografiile (1)
    In urma cu o luna, auto.ro va oferea primele fotografii oficiale ale lui Peugeot 308, insa, la acea data, prea putine informatii despre noul model compact au “transpirat” din birourile grupului PSA.

    Acum insa, suntem in masura sa va oferim cateva detalii oficale despre masina ce isi va face debutul cu ocazia salonului auto de la Frankfurt organizat, ca de obicei, in luna septembrie.

    Noul adversar al lui Golf, Astra si Focus in segmentul C va fi oferit in 10 variante de motorizare, cele diesel anuntandu-se economice si foarte putin poluante (multumita si unui coeficient de aerodinamicitate al caroseriei de numai 0,29).

    Acestea vor porni de la un motor de 1,6 litri de 90 CP si vor culmina cu propulsorul de doi litri HDI, cu 136 CP la dispozitie. De partea cealalta, paleta agregatelor consumatoare de benzina va avea la baza un motor de 1,4 litri cu 95 CP si la varf o unitate de 1,6 litri, ce va dezvolta nu mai putin de 150 CP.

    Mai tarziu, Peugeot va oferi si doua solutii ecologice de propulsie: un motor ce va putea merge si cu bioetanol si un inedit hibrid diesel-electric.

    308 va impresiona insa si la capitolul siguranta: indiferent ce versiune ati alege, veti fi protejati de sapte airbag-uri (chiar de noua, daca optati si pentru cele laterale din spate – disponibile la variantele cu cinci usi), avertizati la depasirea liniei de demarcatie a benzilor de pe sosea si in masura sa vedeti mai bine pe timp de noapte, multumita farurilor directionale bi-xenon.

    In caz ca nu sunteti totusi un fan al hatch-urilor, va trebui sa mai asteptati pana la anul, cand sunt programate atat un break, cat si un coupe-cabriolet sexy.
    Vizualizari: 1047