rss

Permise auto la negru in Bulgaria: 250 euro pentru autobuze, 160 euro pentru autoturisme!

  1. 01/06/2009
  2. Tags: autobuz, Bulgaria, categoria D, permis auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    O veste buna pentru cei care si-au luat permisele auto in Arges. Chiar daca reteaua de acolo a "cazut", vecinii nostri bulgari ne vin inca o data in ajutor: un permis categoria D (autovehiculele destinate transportului de persoane avand mai mult de 16+1 locuri pe scaune, in afara locului conducatorului) costa intre 250 si 400 de euro, fara a participa la cursurile vreunei scoli de soferi!

    Iar autobuzul nu trebuie neaparat sa fie inmatriculat in Romania, inca sunt permise numerele de Bulgaria...

    Ilegalitatile de la sud de Dunare au iesit la iveala in urma unei investigatii cu camera ascunsa efectuata de o echipa de reporteri a posului bulgar bTV.  Pe pelicula au fost inregistrate eforturile (nu prea mari...) incununate de succes ale unuia dintre reporteri de a obtine un permis auto categoria D fara ca in prealabil sa fi urmat cursurile unei scoli de soferi sau sa fi efectuat testele psihoilogice, se arata pe site-ul Mediafax.

    Permisul pentru autobuze a fost inmanat de catre compania RI-Auto din orasul Lom. Pentru ca aceasta nu detinea niciun autobuz, "elevul" a fost inscris la o alta scoala de soferi, Arton, din orasul Montana, care avea in proprietate un autobuz vechi si nefunctional!

    La o saptamana dupa ce a fost inregistrat "oficial" la scoala, reporterul a fost sunat pentru a se prezenta la examenul auto, fara, insa, ca el sa fi condus vreodata un astfel de vehicul. Examenul reprezenta o simpla formalitate, iar toata afacerea l-a costat pe reporter aproximativ 250 euro (500 leva). In Sofia, pretul poate urca pana la 400 euro (800 leva).

    Potrivit Mediafax, un alt reporter, de la cotidianul 168 Ceasa de aceasta data, a obtinut la negru un permis auto categoria B contra unei sume de 160 euro, fara sa fi condus vreodata un autoturism.

    Vizualizari: 21429
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »