rss

Performanta inteligenta pentru placere sustenabila la volan: noul ID.4 GTX

  1. 13/05/2021
    Vezi toate fotografiile (3)

    La premiera mondiala digitala, care a avut loc la aeroportul Tempelhof din Berlin, Volkswagen a prezentat primul sau model complet electric de inalta performanta: modelul ID.4 GTX. Noua marca de produse aduce un caracter sportiv nou si inteligent in universul mobilitatii electrice. ID.4 GTX este primul model bazat pe configuratia electrica (MEB), ce dispune de tractiune integrala cu motor dual si ofera de asemenea si elemente de design atragatoare, de inalta calitate.
    "Deplasarea in regim electric este pur si simplu foarte distractiva - iar cu modelul ID.4 GTX adaugam o noua dimensiune caracterului sportiv si dinamismului," a explicat Ralf Brandstätter, CEO al marcii Volkswagen. "Cel mai impresionant membru al familiei ID. de pana acum demonstreaza ca mobilitatea electrica si performantele sportive de top nu se exclud reciproc."
     ID.4 GTX are cate un motor pentru propulsie electrica atat pe puntea fata, cat si pe puntea spate. Împreuna, acestea ofera o putere electrica maxima de 220 kW (299 CP)* si pot functiona impreuna ca tractiune integrala electrica - o premiera pentru familia ID. Desfasurarea premierei mondiale intr-un hangar pentru aeronave de la fostul aeroport Tempelhof din Berlin a permis noului model sa demonstreze exact de ce este capabila tractiunea integrala cu control inteligent: ID.4 GTX a urcat fara efort o rampa cu o inclinatie de 37,5%. Datorita tractiunii integrale cu motor dual, nava-amiral a liniei de produse ID.4 poate accelera de la 0 la 60 km/h in 3,2 secunde si de la 0 la 100 km/h in 6,2 secunde. Viteza maxima a autovehiculului este limitata electronic la 180 km/h.
    "Cuplul integral al grupului motopropulsor electric este disponibil imediat si poti simti manevrabilitatea excelenta a autovehiculului la fiecare viraj," spune Thomas Ulbrich, membru al Consiliului de administratie pentru dezvoltare. "Mai mult, conceptul inovator de operare si siguranta este la fel de inteligent precum grupul motopropulsor! De exemplu, soferul este asistat de Head-up Display-ul unic, cu realitate augmentata, si de sisteme complexe de asistenta."
    Designul modelului ID.4 GTX ii scoate in evidenta caracterul extraordinar, imbinand placerea la volan cu un aspect robust. Banda luminoasa bine-cunoscuta a fost combinata cu elemente puternice, dinamice - in special cele trei elemente cu structura tip fagure, care alcatuiesc luminile de zi. Acestea exprima caracterul sportiv al autovehiculului, chiar si atunci cand acesta stationeaza si, in acelasi timp, creeaza o legatura cu modelul Golf GTI2. Pe langa barele de protectie reproiectate, printre elementele care atrag privirea in partea din spate se numara blocul optic spate cu leduri 3D, cu lampi de frana care formeaza un X.
    Culoarea caroseriei este mai pregnanta decat in cazul modelelor cu tractiune spate. Plafonul si spoilerul spate sunt negre, in timp ce bara cadrului plafonului este de culoare antracit ultralucios. Și interiorul se mandreste cu o noua schema cromatica. Sectiunea superioara a panoului de bord si insertiile din piele ecologica sunt in nuanta inchisa X-Blue, care reprezinta sustenabilitatea. Cusaturile contrastante rosii - un simbol clasic al caracterului sportiv si puterii - imprima accente scaunelor. Logoul GTX apare pe volan, capitonajele ornamentelor pragurilor si - sub forma perforata - in partea de sus a spatarelor scaunelor din fata.
    Noua marca de produse GTX reprezinta un amplificator atat pentru familia ID., cat si pentru strategia corporativa ACCELERATE, prin care Volkswagen si-a propus sa devina cea mai dorita marca pentru mobilitate sustenabila. Compania si-a impus obiectivul de crestere a proportiei de autovehicule complet electrice in Europa la 70 la suta pana in 2030. Volkswagen intentioneaza sa devina o companie neutra din punct de vedere climateric pana in 2050, iar pana in 2025, Volkswagen va fi investit circa 16 miliarde de euro in mobilitatea electrica, hibridizare si digitalizare.
    ID.4 GTX va fi lansat in Europa in vara anului 2021. În Germania, modelul va porni de la un pret de baza de 50,415 euro, clientii putand sa solicite o subventie (neta) de 7,500 de euro. 

    Vizualizari: 852