rss

Parlamentarii iau la tinta Politia Rutiera: fara stat la panda prin tufisuri si toate masinile de politie sa fie inscriptionate

  1. 06/09/2017
  2. Tags: Politia Rutiera, propunere legislativa, Radar, radare politie
    Vezi toate fotografiile (1)

    Alesii neamului cer reguli mult mai stricte pentru politistii de la Rutiera dupa ce tot mai multi soferi s-au plans de metodele la care apeleaza acestia din urma. In acest sens, deputatul liberal Ion Balan a depus la Parlament un proiect de lege.

    Daca va fi adoptat, acesta le va interzice oamenilor legii sa mai stea la panda pentru a da amenzi, si mai mult decat atat, va stipula ca toate masinile de politie trebuie sa fie inscriptionate (mai ales cele cu radar), iar agentii trebuie sa poarte obligatoriu uniforma atunci cand isi exercita atributiile.

    Balan sustine ca a venit cu aceasta initiativa dupa ce a fost chiar el protagonistul unui astfel de moment: "Fiind in drum dinspre Suceava spre Iasi, undeva o masina rosie ne facea din faruri. Ne-am dat in dreapta crezand ca vor sa ne depaseasca, pentru ca apoi sa aflam ca e politia rutiera in acea masina si avea montat un radar."

    Ideile acestuia sunt sustinute si de un coleg din coalitia de guvernare, care mai propune ca in toate localitatile sa fie aceeasi limita de viteza- ori 50 de kilometri pe ora, ori 70. In plus, acesta este de parere ca ar trebui aplicat principiul "Nu deranjezi, nu esti amendat," care functioneaza momentan in Beijing.

    Partea proasta este ca aceasta propunere legislativa mai are drum lung de parcurs pana sa devina lege, si ca pana atunci se va pierde prin sertarele parlamentarilor, la fel ca si celelalte dinaintea sa.

    Vizualizari: 7990