rss

Paris-Beijing intr-un Citroen 2CV

  1. 29/07/2007
  2. Tags: Citroen 2CV
    Vezi toate fotografiile (1)
    Anul acesta, celebra cursa Paris-Pekin (actualmente Beijing) implineste 100 de ani, iar fostul pilot de LeMans Jacques Grelley s-a gandit ca nu ar fi rau sa marcheze momentul aniversar intr-un mod cu totul special.

    Pe masura ce cititi aceste randuri, el a pronit deja pe traseul acestui raliu de peste 35.000 km la volanul unui Citroen 2CV, intr-o calatorie ce se anunta plina de peripetii.

    Acum exact un secol, aceeasi distanta a fost acoperita de doar cinci competitori din totalul de 40 prezenti la start, acestia fiind deseori nevoiti sa mearga pe drumuri neamenajate si fara vreo harta in posesie.

    Castigata de printul italian Scipione Borgheze, cursa Paris-Pekin a fost imortalizata de acesta in sute de poze, ce au alcatuit mai tarziu grosul continutului unei carti scrise si publicate de juranlistul care l-a insotit pe Borgheze, Luigi Barzini.

    Revenind insa la Grelley, sa spunem ca acest temerar de 71 de ani s-a angajat intr-o cursa foarte diferita de cea de acum 100 de ani, Citroen-ul sau – doar una din cele 50 de masini prezente la start – fiind echipat cu GPS si cu un filtru de aer special de la K&N.

    18 tari vor fi parcurse anul acesta de competitori, Greely, cetatean american, fiind ingrijorat doar de eventualele dificultati de natura politica pe care le-ar putea intampina la traversarea Iran-ului. Sa speram ca doar Bush e urat acolo…
    Vizualizari: 1195
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »