rss

Pagani va construi in serie Zonda R

  1. 07/07/2007
  2. Tags: Pagani, Zonda R
    Vezi toate fotografiile (2)
    Iata o veste buna pentru toti cei care au 1,2 milioane de euro de dat pe o supermasina cu adevarat exclusivista, dar si un circuit de viteza in vecinatatea resedintei (sau, de ce nu, in curtea conacului): Horacio Pagani a decis sa fabrice intr-o serie limitata la doar 10 exemplare cel mai puternic model din seria Zonda – R.

    Un adversar demn de fenomenalul Ferrari FXX, bolidul argentinianului va fi asadar destinat in exclusivitate parcurgerii in viteza a circuitelor de viteza, el urmand a se baza pe o versiune si mai puternica a uriasului V12 Mercedes-AMG de 7,3 litri, ajuns la 750 CP.

    Similara ca si design cu Zonda F, R imparte totusi doar 10% din componente cu aceasta si are atat un ampatament mai mare, cat si un ecartament mai lat (+394 mm, respectiv +50 mm).

    In plus, aerodinamica noului model a fost substantial imbunatatita cu ajutorul unui urias difuzor spate si al unui eleron generos dimensionat, ambele fabricate din fibra de carbon.

    Primele Zonda R vor ajunge in garajele clientilor incepand cu luna martie a anului viitor (exista deja sase comenzi ferme), dar Pagani pregateste deja noua etapa a activitatii companiei sale: din 2009, un nou model botezat C9 ii va face zile fripte oricarui Ferrari, Lamborghini sau McLaren.

    Pentru aceasta, sud-americanul a luat deja decizia de a se muta intr-o noua facilitate de productie, ce-i va permite sa ridice productia de la 16 la 60 de masini pe an. 
    Vizualizari: 942