rss

Opel si GM mai au bani doar pana in aprilie

  1. 19/03/2009
  2. Tags: General Motors, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Producatorul auto  Opel si General Motors au suficienta finantare pana in aprilie, potrivit informatiilor pe care le detine guvernul german, a declarat un oficial din ministerul economiei.

    "Ceea ce este important este ca acesti bani sunt inca disponibili si pot fi folositi pentru supravietuirea companiilor", a spus oficialul citat, Dagmar Woehrl.

    Presedintele GM Europa, Carl-Peter Forster, declarase anterior ca Opel si subsidiara GM din Marea Britanie, Vauxhall, vor aveao problema accentuata in ceea ce priveste lichiditatile in trimestrul urmator.

    GM Europa a prezentat luna precednta un plan de salvare pentru Opel, in conformitate cu care Opel si Vauxhall ar fi urmat sa fie separate partial de companie, formand astfel o noua subsidiara independenta. Noua entitate ar fi urmat sa aiba nevoie de ajutoare de stat de in valoare de 3,3 miliarde euro.

    Ministrul german al economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, care s-a intalnit luni cu directorul executiv al General Motors, Rick Wagoner, a declarat ca este esential pentru GM sa gaseasca un investitor privat.

    Conform afirmatiilor lui Woehrl, vizita lui Guttenberg in SUA de la inceputul acestei saptamani a miscat "cu un pas inainte" situatia Opel. Cu toate acestea, oficialul german a completat ca au ramas in continuare o serie de probleme nesolutionate.


    Vizualizari: 755