rss

Opel sarbatoreste o jumatate de secol cu GT printr-un tur aniversar pe Route 66

  1. 28/08/2018
  2. Tags: Masini, Opel, Opel GT, route 66
    Vezi toate fotografiile (5)

    - Un model Opel GT clasic traversează sud-vestul Statelor Unite ale Americii
    - Pasiune fără frontiere: fani GT din Australia, Belgia și Filipine
    - Următoarea oprire - Germania: Grand Tour în septembrie

    Au venit de foarte departe, din Australia, Belgia și chiar Filipine: peste 20 de fani Opel GT s-au întâlnit pentru a călători împreună prin sud-vestul Statelor Unite ale Americii, ca să marcheze cea de-a 50-a aniversare a legendarului autovehicul sport. Peste 70% dintre cele 103.463 de autovehicule fabricate au fost înmatriculate mai întâi în SUA, unde GT are și în prezent o comunitate mare de fani.

    Turul de opt zile a început în Las Vegas. Din capitala jocurilor de noroc, fanii s-au îndreptat către Barajul Hoover și apoi spre est de-a lungul faimoasei Route 66 către Four Corners Monument – singurul loc din SUA unde se întâlnesc patru state – Arizona, Colorado, New Mexico și Utah. De aici, călătoria a continuat înspre diverse parcuri naturale, cum ar fi Mesa Verde și Zion. După circa 2.000 km, drumeții s-au întors la Las Vegas.

    „Turul a fost o experiență extraordinară”, a declarat organizatorul Olaf Moldzen, președintele Asociației cluburilor europene Opel GT, care include 28 de grupuri naționale, 1.450 de membri și 1.550 de autovehicule. „Și alți participanți la trafic au apreciat aerul irezistibil al modelului GT. O mulțime de șoferi ne-au salutat de-a lungul traseului. GT stârnește întotdeauna reacții din partea privitorilor”.

    În perioada 18 - 22 septembrie, asociația a invitat cluburile GT europene în Germania pentru un Grand Tour. „Plecăm din Rüsselsheim și vom vizita locuri strâns legate de marca Opel și istoria modelului GT”, a declarat Moldzen. Printre punctele de atracție ale turului, la care vor participa figuri importante, se numără Centrul de Testare Opel, pista de curse din Hockenheim, fabrica Opel din Kaiserslautern și drumul cu serpentine din munții Taunus, unde au fost realizate primele reclame cu modelul Opel GT.

    Tururile din Germania și SUA sunt doar două dintre numeroasele evenimente ce marchează cea de-a 50-a aniversare a Opel GT. Acestea au început în luna mai cu evenimentul Bodensee-Klassik la Lacul Constance. La sfârșitul lunii iunie, circa 50 de șoferi de GT și autovehiculele lor au fost vedetele expoziției de autovehicule clasice Klassikertreffen din Rüsselsheim, unde modelul coupé sport a fost expus într-o zonă exclusivistă lângă vilele Opel.

    Vizualizari: 2271