rss

Opel planuieste un nou Omega

  1. 08/08/2007
  2. Tags: Insignia, Omega, Opel
    Vezi toate fotografiile (2)
    Pus la pastrare o vreme, planul de dezvoltare a unei noi nave-amiral a fost (din nou) scos de la naftalina de catre conducerea constructorului din Ruesselsheim, care doreste sa lanseze un inlocuitor al defunctului Omega al carui design va fi inspirat, probabil, de liniile conceptului Insignia (foto).

    Mai intai insa, sefii lui Opel trebuie sa se puna de acrod daca proiectul va primi unda verde sau nu, mai ales ca, nu mai devreme de luna trecuta, Carl Peter Forster, CEO-ul marcii germane, declara ca aceasta nu are de gand sa creeze un model pozitionat deasupra lui Vectra.

    Totusi, Auto Zeitung insista ca ceilalti membrii ai conducerii sunt in opozitie fata de aceasta opinie si deja se discuta ca masina sa fie construita pe baza platformei tehnice cu tractiune spate Zeta, in colaborare cu specialistii australieni de la Holden (implicti si in alte proiecte globale GM de acest gen, precum noul Camaro si viitorul Chevrolet Impala).

    In orice caz, daca va fi construita, Omega are mari sanse sa fie reincarnata sub forma unui cross-over sau a unui MPV sportiv (vezi Insignia) si sa fie propulsata fie de un motor V6 de 3,6 litri si 265 CP, fie de un V8 de 6 litri, capabil de 365 CP.

    Un muscle-car european cu posibilitatea de a incarca toata familia si mobila din casa? Chiar va rugam…
    Vizualizari: 1163