rss

Opel Insignia recunoaste semnele de circulatie (cu video)

  1. 19/06/2008
  2. Tags: Hella, Insignia, Opel eye
    Vezi toate fotografiile (3)

    Noul Opel Insignia, model care va fi lansat pe piata spre sfarsitul acestui an, va beneficia in premiera de un sistem inovator, denumit "Opel Eye", care recunoaste atat indicatoarele rutiere, cat si marcajele de pe carosabil.

    Noul sistem inteligent va fi disponibil in prima instanta doar pe Insignia, urmand ca de anul viitor sa se regaseasca pe lista de optionale si ale altor modele Opel.

    Tehnologia, care este dezvoltata de GM impreuna cu furnizorul sau specializat Hella, ofera celui aflat la volan doua functii: Traffic Sign Recognition si Lane Departure Warning.

    Sistemul se bazeaza pe o camera video de inalta rezolutie, care este montata intre parbriz si oglinda retrovizoare si poate capta 30 de cadre pe secunda. Acestea sunt comparate de doua procesoare cu indicatoarele cunoscute de programul masinii.

    Sistemul filtreaza semnele de circulatie si le afiseaza pe display-ul situat pe tabloul de bord in ordinea importantei. Spre exemplu, indicatorul de "Acces interzis" va avea prioritate" in fata celui de limitare a vitezei.

    In clipa in care s-a depistat un semn de circulatie care se regaseste si in soft-ul masinii, acesta apare pe display-ul situat pe tabloul de bord.

    Cea de-a doua functie depisteaza marcajele de pe carosabil, chiar si la viteze mai mari de 50 km/h, si il atentioneaza pe sofer printr-un semnal sonor in clipa in care masina paraseste banda de deplasare. Functia ajuta de prevenirea accidentelor cauzate de soferii care adorm la volan.

     

    Vizualizari: 3640