rss

Opel Experimental ofera o viziune clara asupra viitorului marcii

  1. 03/09/2023
    Vezi toate fotografiile (15)

    Opel ne dezvaluie modul in care va aborda viitorul cu noul si uimitorul concept Opel Experimental. Cu un design exterior ultramodern, Opel Experimental ofera o viziune clara asupra directiei in care se va indrepta marca Opel in urmatorii ani. Punctele de interes includ dotarile de ultima generatie in materie de aerodinamica, habitaclul spatios si iluminat, cu scaune usoare si head-up display de ultima generatie. Crossoverul electric pe baterii va sarbatori premiera mondiala la editia din acest an a IAA Mobility de la Munchen (5-10 Septembrie 2023), unde va atrage toate privirile si va prezenta unui public nou viziunea Opel privind mobilitatea individuala sustenabila.
    „Opel Experimental ofera o perspectiva asupra viitoarelor modele si tehnologii, asupra viitorului design, chiar si asupra unei noi ere si a viitorului marcii. Acest concept car uimitor reprezinta lumina calauzitoare si etaleaza inca o data spiritul de pionierat al marcii Opel“, a declarat directorul general Opel, Florian Huettl.
    „Noul Opel Experimental ofera o interpretare extrema a filozofiei noastre de design Bold and Pure. Acesta da forma viziunii noastre asupra viitorului. Multe dintre elementele de design si modul de gandire din spatele acestuia vor fi vizibile in viitoarele vehicule de serie. Designul exterior ofera o performanta aerodinamica optimizata in combinatie cu o silueta uimitoare, in timp ce interiorul creaza o experienta captivanta si emotionanta pentru utilizator“, a adaugat Mark Adams, vicepresedinte al departamentului de design.
    Absenta cromului este poate printre cele mai atragatoare detalii ale siluetei elegante a modelului Opel Experimental. In schimb, adaugarea iluminarii exterioare si a graficii contrastante indraznete confera personalitate si rafinament proportiilor deja impresionante. In general, eficientul crossover electric pe baterii se bazeaza pe o platforma Stellantis BEV de ultima generatie si este echipat, de asemenea, cu tractiune integrala electrica. Profilul ascutit dramatic are un design indraznet si pur, cu suprafete clare, care accentueaza alura impresionanta. Chiar si oglinzile laterale traditionale au facut loc unor camere video cu unghiuri de 180 de grade, complet integrate pe montantii C, in timp ce bosajele ascutite si musculoase ale pasajelor rotilor subliniaza postura increzatoare.
    In partea frontala, noul Opel Blitz iluminat este asezat cu mandrie in centrul semnaturii Opel Compass, elementul de referinta al filozofiei de design Opel. Acesta este flancat de semnatura cu aripi alungite care lumineaza pe axa orizontala, in timp ce cuta centrala luminata adauga un plus de dramatism. Acest lucru se repeta apoi in partea din spate cu lumina de franare cu semnatura Compass, creata prin tehnologia de iluminare marginala si transparenta sofisticata a sticlei. Aceasta se combina cu literele indraznete Opel – in locul logo-ului Blitz din spate – pentru formarea elementului central. In jurul busolei din fata se afla urmatoarea generatie Opel Vizor 4D. Dimensiunea suplimentara consta in adaugarea tehnologiilor avansate pentru vizibilitate, inclusiv a senzorilor, sistemelor lidar, radar si camera video. 
    Solutii aerodinamice inteligente si detoxifierea spatiului
    Silueta eleganta si aerodinamica a modelului Opel Experimental se bazeaza pe un design extrem de eficient, in timp ce conceptul ofera, de asemenea, solutii aerodinamice inteligente si optimizate. Flapsurile aerodinamice din fata si din spate sporesc eficienta aerodinamica, la fel ca difuzorul din spate. Acesta se extinde sau se retrage in functie de situatia de condus predominanta. In plus, anvelopele dezvoltate in colaborare cu Goodyear sunt fabricate din cauciuc reciclat si montate pe jante Ronal cu 3 zone, dotate cu functie activa pentru eficienta aerodinamica sporita.
    In timp ce dimensiunile exterioare plaseaza Opel Experimental in segmentul compact C, interiorul se mandreste cu spatiul din segmentul D. Acest lucru a fost posibil prin eliberarea spatiului (detoxifierea spatiului) in interiorul Opel Experimental. Volanul se pliaza fara probleme atunci cand nu este necesar. Acest lucru este posibil datorita sistemului „steer-by-wire“, care reduce si mai mult greutatea prin eliminarea componentelor mecanice ale directiei. In plus, scaunele adaptive usoare combina structura compacta, dar rezistenta, cu tesaturi realizate prin tehnologia 3D. Acestea asigura confortul extraordinar al scaunelor, caracteristic vehiculelor Opel, contribuind in acelasi timp la eliberarea spatiului in interiorul acestui concept car.
    Pure Experience, Pure Pad – placere pura
    Abordarea detoxifierii este continuata cu Pure Experience. Soferii pot personaliza informatiile in functie de nevoile lor pe Tech Bridge, o noua interpretare, mai supla, a panoului Pure Panel intalnit la modelele Opel actuale. In locul ecranelor conventionale, informatiile sau divertismentul sunt prezentate cu ajutorul tehnologiei de proiectie augmentata, sustinuta de inteligenta artificiala si de controlul vocal natural.
    Sistemul Pure Pad flotant si transparent este amplasat inaintea cotierei din fata. Acesta poate fi configurat in functie de preferintele personale ale soferului, asigurand accesul instantaneu la comenzile cele mai frecvent utilizate.
    In timp ce Opel Experimental intruchipeaza toti pilonii marcii Opel – Detox, Modern German, Greenovation – modelul merge si mai departe, exprimand abordarea emotionala a marcii fata de mobilitatea sustenabila. Tesaturile electrocromice introduc pasagerii intr-o atmosfera iluminata, care creeaza ambianta perfecta pentru confort. In plus, materialele cu efect reactiv pot accentua caracteristicile functionale. De exemplu, atunci cand un vehicul ajunge in unghiul mort, pe portiera respectiva, precum si pe head-up display apare o avertizare, care ofera un plus de siguranta pentru pasageri si pentru ceilalti participanti la trafic.
    Orientat catre prezentarea viziunii clare a marcii, Opel Experimental continua traditia indelungata si de succes a modelelor concept car „made in Rüsselsheim“, o traditie care a inceput in 1965, cand Opel a devenit prima marca europeana care a prezentat un studiu de design sub forma legendarului Experimental GT.

    Vizualizari: 597