rss

Opel dezvolta masini inteligente

  1. 24/10/2008
  2. Tags: CAR 2 CAR Communication Consortium, Gadget, Opel
    Vezi toate fotografiile (5)


    Opel, impreuna cu compania mama General Motors, lucreaza la o noua tehnologie, CAR 2 CAR Communication Consortium (C2C-CC), un sistem descris ca fiind "al saselea simt al masinii", care previne accidentele auto. Foarte important este faptul ca acest sistem poate fi folosit pe orice tip de autovehicul, indiferent de marca.

    Vehiculele dotate cu tehnologia C2C comunica cu celelalte autovehicule din trafic, schimband informatii precum viteza, directie de deplasare, locatia exacta si altele. Iar atunci cand un alt autovehicul opreste intr-o zona greu vizibila de catre sofer, sau patrunde simultan intr-o intersectie, cel de la volan este atentionat asupra potentialului pericol.

    Oficialii germani sustin ca, gratie acestui sistem, loviturile din spate vor disparea, intru-cat CAR 2 CAR Communication Consortium avertizeaza soferul atunci cand o masina a oprit pe partea carosabila inca inainte ca acesta sa o poata vedea - de exemplu, atunci cand cineva opreste dupa colt, la o distanta mica de intersectie.

    In functie de situatie, sistemul dezvoltat de Opel atentioneaza soferul asupra eventualelor pericole prin semnale vizuale, acustice, sau transmitand vibratii in scaunul conducatorului auto.

    Vizualizari: 1027
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »