rss

Opel Astra OPC participa la cursa de 24 de ore de la Nurburgring

  1. 16/05/2008
  2. Tags: Astra OPC, Nurburgring
    Vezi toate fotografiile (1)
    Orice cursa de anduranta (mai ales cele de 24 de ore) reprezinta o modalitate excelenta pentru un constructor de a-si promova un produs anume, mai ales ca genul acesta de competitie este probabil singurul in care trebuie doar sa termini pentru a fi privit ca un invingator.

    Nu e de mirare deci ca marele eveniment de la Nurburgring i-a atras aproape pe toti ca un magnet, ultimul concern care si-a anuntat participarea fiind chiar General Motors, ce va miza pe potentialul lui Opel Astra OPC.

    Hot-hatch-ul companiei germane este si asa unul extrem de rapid, gratie motorului turbo de doi litri si 240 CP, insa perechea de masini inscrise la startul cursei de 24 de ore de la Nurburgring vor fi si mai iuti, inginerii germani modificandu-le agregatele pentru ca acestea sa dezvolte in jur de 300 CP.

    Interesant este ca ele vor fi pilotate de doi debutanti, care insa au petrecut multe ore de antrenament cu piloti de top din cursele de anduranta, asa cum este, spre exemplu, Manuel Reuter.

    Cea de-a 36-a editie a cursei de 24 de la Nurburgring va avea loc in zilele de 24 si 25 Mai si va aduna la start, pe langa masini deja consacrate in acest gen de sport cu motor, noi veniti precum VW Scirocco, Lexus LF-A sau Gumpert Apollo... Hybrid.
    Vizualizari: 1019