rss

Oficial: VW Golf TwinDrive Concept

  1. 27/06/2008
  2. Tags: Golf twindrive, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (15)

    Constructorul german a dezvaluit un nou concept bazat pe modelul de serie Golf care functioneaza cu un motor cu propulsie hibrida de tip "plug-in" denumit TwinDrive.

    Oficialii de la Volkswagen intentioneaza sa lanseze o versiune de serie a acestui sistem cel mai devreme in 2010. Pana atunci, VW va incepe sa testeze acest sistem hibrid dotat cu baterii litium-ion pe o flota de 20 de masini.

    Parte dintr-un proiect guvernamental intitulat "Test de flota: vehicule electrice", prototipul este capabil sa produca 176 CP, Golf TwinDrive foloseste un sistem de operare inteligent care alege in permanenta modul de operare optim - adaptat in functie de traseu si de situatie, acest sistem ofera cea mai eficienta combinatie a motorului electric si motorul cu ardere.

    Spre deosebire de sistemele hibride clasice, care dispun de un motor electric ce suplimenteaza propulsorul cu ardere, "sistemul TwinDrive este exact opusul acestuia: in acest caz, motorul pe benzina sau diesel il suplimenteaza pe cel electric", a declarat presedintele Volkswagen Prof.Dr. Winterkorn.

    Masinile dotate cu sistemul TwinDrive pot parcurge pana la 50 km in regim urban atunci cand functioneaza pe baza motorului electric, in timp ce propulsorul cu ardere este optim pentru distante lungi.

    Deocamdata, nemtii nu au dat publicitatii nici un detaliu referitor la consum, insa oficialii VW au precizat ca un Golf echipat cu sistemul TwinDrive a parcurs distanta dintre Potsdam-Berlin si retur - aproximativ 100 km - consumand doar 8 kw/h si 2,5 litri de combustibil.

    Principalele obiective ale acestui proiect sunt nu numai ameliorarea consumului de carburant, ci si folosirea in zonele urbane aglomerate a unor vehicule electrice care folosesc doar energii amovibile.

    De aceea, motoarele electrice ale flotei de vehicule testate ar trebui sa fie puse in miscare doar de energiile electrice generate de sursele de energie amovibile, precum vantul, apa sau energia solara.

    Initiat de catre Guvernul Germaniei, proiectul a strans laolalta opt giganti ai industriei din aceasta tara. Asumandu-si rolul de sef de proiect, "Volkswagen va investi zeci de milioane de euro in procesul de dezvoltare al acestei tehnologii", asa cum a declarat Winterkorn. Ministerul Federal al Mediului din Germania a anuntat ca va cheltui multe milioane de euro pentru un studiu la scara larga care va fi realizat pana in 2012.

    Galerie foto completa aici.

    Vizualizari: 1014