rss

Oficial: Volkswagen Golf 6 Twin Drive

  1. 28/11/2008
  2. Tags: Golf VI, TwinDrive, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)


    VW a lansat primele imagini si detalii despre versiunea hibrid a noului Golf 6 TwinDrive, care beneficiaza de o tehnologie inovatoare, ce consta intr-un sistem de alimentare de ultima generatie.


    Modelul va dispune de un tandem intre un motor electric si unul turbodiesel, iar bateriile care alimenteaza propulsorul electric vor putea fi incarcate de la orice priza normala.

    Motorul electric dezvolta o putere de 82 CP, atinge o viteza maxima de 120 km/h si beneficiaza de o autonomie de 50 km. VW va echipa Golf 6 TwinDrive cu un motor turbodiesel conventional de 2,0 litri si 122 CP, care intra in mod automat in functiune in momentul in care propulsorul electric ramane fara baterie. Insa constructorul german ia in calcul posibilitatea de a inlocui agregatul de 2,0 litri cu o unitate de 1,5 litri pentru a-i reduce consumul mediu la 4,5 l/100 km.

    Volkswagen Golf 6 TwinDrive beneficiaza de tehnologia Start&Stop si de un sistem de recuperare a energiei la franare.

    Proiectul TwinDrive este sprijinit de guvernul german, care urmareste reducerea emisiilor de CO2 si a consumului de combustibil si are scopul de a incuraja utilizarea de energie eletrica pentru deplasarea pe distante scurte.

    Vizualizari: 1308