rss

Oficial: noul Renault Koleos

  1. 11/02/2008
  2. Tags: Crossover, Koleos
    Vezi toate fotografiile (1)

    Constructorul francez a dezvaluit astazi versiunea de serie a primului crossover 4x4 din istoria marcii, dupa ce prezentase conceptul la Salonul Auto de la Paris din 2006.

    Noul model va pastra numele Koleos dat prototipului si va sosi in show-room-uri in luna iunie dupa ce va debuta oficial luna viitoare, la Geneva.

    Koleos a fost conceput de Renault, are trenul de rulare furnizat de Nissan si va fi construit de francezi in joint-venture cu Samsung la uzina de la Busan (Coreea de Sud).

    O versiune botezata QM5 este deja comercializata in Coreea de la inceputul acestui an.

    Pachetul mecanic este bazat in mare pe SUV-ul Nissan X-Trail, ceea ce face ca vehiculele sa beneficieze de suspensii similare - MacPherson pe fata si multilink pe spate - si de aceeasi gama de motorizari.

    Koleos va fi oferit cu doua variante de motorizare, noul 2.0 dCi, este disponibil in varianta de 150 si 170 de cai-putere, si un 2.5 de 168 CP.

    In conditii normale, cuplul maxim este trimis catre rotile din fata, insa in clipa in care acestea pierd din aderenta, 50 % din cuplu este transmis puntii spate.

    Garda la sol de 206 mm (188 mm in cazul versiunii diesel), precum si unghiurile de atac si de fuga de 27 si, respectiv, 31 de grade, confera lui Renault Koleos si abilitati offroad.

     

     

     

     

     

     

     

    Vizualizari: 1350