rss

Oficial: iata noul Renault Megane R26.R!

  1. 22/07/2008
  2. Tags: Megane F1 Team R26, Megane r26.r, Renault sport
    Vezi toate fotografiile (19)

    Constructorul francez a dezvaluit azi, in cea de-a doua zi de presa a Salonului Auto de la Londra, cel mai nou membru al familiei Renault Sport, hot-hatch-ul Megane R26.R. Aceasta este prima masina construita de noua divizie Alpine din cadrul Renault, ce ia locul acutalului RS.

    Acest model deriva din celebrul Megane F1 Team R26 si foloseste acelasi propulsor, transmisie si diferential autoblocant ca fratele sau, insa are o noua suspensie, recalibrata, si cu 123 kg mai putin. Pentru a reduce greutate, inginerii francezi au renuntat la unele accesorii precum scaunele din spate, airbag-urile (exceptie face cel al soferului), sistemul de climatizare, farurile de ceata sau stergatorul de pe luneta.

    Aspectul agresiv al masinii este dat la exterior de capota motorului din fibra de carbon nevopsita, de un nou spoiler, jantele din aliaj special de 18 inch de culoarea rosie, de eleronul nou montat pe acoperis, sistemul de evacuare cu doua tevi de esapament, precum si de vinilurile aplicate pe caroserie.

    Caracterul sportiv se regaseste si la interior, acolo unde R26.R se distinge prin volanul, schimbatorul de viteze si levierul franei de mana imbracate in piele, scaunele sport de tip scoica Sabelt, centuri de siguranta in sase puncte in genul celor de pe avioane - premiera pentru un autoturism- sau roll-cage-ul oferit optional. Pe consola centrala a fost montata o placuta de identificare cu numarul masinii.

    Noul Renault Megane R26.R este echipat cu un propulsor turbo de 2,0 litri ce dezvolta 230 CP si 310 Nm de cuplu, disponibili intre 2.000 si 6.000 rpm, cifre care ajuta masina sa sprinteze de la 0-100 km/h in doar 6 secunde si sa consume numai 8,5 litri la "suta". Totodata, R26.R degaja in aer 199 g CO2 per kilometru, acestea fiind cele mai scazute emisii din clasa sa.

    Gratie noilor modificari aduse de francezi, Megane R26.R a stabilit un nou record pe circuitul german de la Nurburgring, pentru o masina din clasa din care face parte. Oficialii Renault au anuntat ca noul hot-hatch a parcurs traseul in 8 minute si 17 secunde.

    Noul model va fi produs la uzina Renault de la Dieppe (Franta) in numai 450 de exemplare, primele unitati urmand sa fie livrate in luna octombrie.

    Spre sfarsitul acestui an, Renault Sport va lansa si noul Twingo RS.

    Galerie foto Renault Megane R26.R aici

    Vizualizari: 1508