rss

Oficial: iata noul Opel Insignia! (cu video)

  1. 18/04/2008
  2. Tags: Gtc concept
    Vezi toate fotografiile (8)

    Dupa ce zilele trecute v-am prezentat primele imagini cu noul model Insignia , in aceasta dimineata, constructorul german a dat publicitatii in sfarsit primele poze si informatii oficiale cu viitorul sedan de clasa medie.

    Noul Opel Insignia, care va lua locul actualului Vectra, preia, asa cum se anticipa, liniile de design de la GTC Concept, prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Geneva.

    Vicepresedintele departamentului de design GM Europa, Mark Adams, a declarat ca "odata cu Insignia, Opel introduce o noua filosofie de design, mai sofisticata, care combina simtul artistic cu precizia germana. Scopul principal este acela de a dezvolta un look care sa inspire publicului dorinta de a conduce noul Insignia".

    Pentru prima data, Opel ofera un sedan de clasa medie cu tractiune integrala, sistemul numindu-se "Adaptive 4x4". Toate versiunile noului Insignia, si cele cu transmisie pe puntea fata si cele 4X4, vor beneficia de avantajele caroseriei FlexRide si de sistemul adaptiv al stabilitatii (Adaptive Stability Technology) care ajuta masina sa raspunda cat mai bine conditiilor de drum, permitand soferului sa controleze comportamentul vehiculului in functie de stilul de condus al acestuia.

    Opel Insignia va fi realizat atat in varianta sedan, cat si hatchback, berlina avand o lungime de 4,83 metri. Pentru inceput, Insignia va fi oferit cu o gama de sapte motorizari, patru pe benzina - cu puteri cuprinse intre 115 si 260 CP (varful de gama fiind echipat cu propulsor V6) - si trei diesel-uri cu injectie directa de 2,0 litri, care dezvolta intre 110 si 160 CP. Aceste motoare vor fi cuplate la o transmisie manuala sau automata cu sase trepte, exceptie facand versiunile 4X4.

    La interior, Insignia poate gazdui confortabil cinci adulti si este dotat cu un nou sistem de iluminare ambientala. Inovatorul sistem de iluminare se regaseste si la exterior, noul model fiind echipat cu sistemul de faruri adaptive AFL (Adaptive Forward Lights), care ajusteaza automat raza luminoasa in noua moduri, in functie de conditiile de drum. De asemenea, blocurile optice includ LED-uri pentru iluminarea pe timp de zi, care folosesc mai putina energie decat becurile conventionale si reduc emisiile de CO2 cu 6 pana la aproape 0 g/km.

    Noul Opel Insignia va fi prezentat oficial pe 22 iulie la Salonul Auto de la Londra, vanzarile urmand sa demareze in toamna. Masina va fi vanduta si pe piata din Marea Britanie, sub emblema Vauxhall, precum si in SUA ca succesor al lui Saturn Aura.

    Pentru galerie foto completa dati click aici .

     

     

     

    Vizualizari: 2707
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »