rss

Oficial: iata noul Cadillac SRX! (cu video)

  1. 06/01/2009
  2. Tags: Cadillac, General Motors, SRX
    Vezi toate fotografiile (4)

    Cu doar o saptamana inainte de debutul Salonului Auto de la Detroit, cei de la General Motors au dezvaluit noul Cadillac SRX, un crossover de dimensiuni medii, care va fi una dintre vedetele show-ului auto de peste Ocean.

    Oferit in doua versiuni de motorizare V6 cu injectie directa, noul SRX va fi, pe de-o parte, asa cum sustine Cadillac, foarte eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Totusi, in realitate, se pare ca noul model va consuma in jur de 9,4 litri/100 km in regim de croaziera, consumul crescand simtitor in traficul urban.

    Galerie foto aici

    De asemenea, americanii spun ca noul Cadillac SRX va avea niste performante deosebite. Dar, daca greutatea masinii va fi apropiata cu valoarea anuntata anterior, si anume de aproximativ 1.950-2.000 kg, atunci motorul standard V6 de 3,0 litri si 260 de "cai" se va dovedi insuficient. Asta inseamna cu 5 CP mai mult sub capota comparativ cu actualul model, care insa cantareste cu pana la circa 230 kg mai putin decat generatia urmatoare.

    Comparativ cu Infiniti EX35 cu tractiune spate, versiunea de baza a lui SRX, care va avea tractiune pe puntea fata, este mai lenta cu 2,0 secunde, Cadilacc-ul sprintand de pe loc de la 0 la 100 km/h in 8,3 secunde.

    Varianta ideala va fi V6-le turbo de 2,8 litri oferit optional, care genereaza 300 CP si 400 Nm de cuplu, cifre care il fac comparabil cu Infiniti EX35. In orice caz, versiunea entry-level a acestuia din urma are cu aproximativ 450 kg mai putin decat noul Cadillac SRX si va fi cu 10.000 de dolari mai ieftin decat noua generatie a lui SRX.

    Motoarele vor fi cuplate la o transmisie automata cu sase trepte, care va oferi si modul "eco", care, odata setat, va schimba rapoartele pentru o eficienta maxima a consumului de combustibil.

    Noul SRX va veni standard cu display retractabil pentru sistemul de navigatie, pozitionat central in partea superioara a consolei centrale, un sistem audio cu redare MP3 cu un hard-disc pentru stocarea fisierelor si conexiune Bluetooth. De asemenea, ocupantii locurilor din spate vor beneficia de doua touch-screen-uri pentru sistemul de entertainment.

    Ca sisteme de siguranta, vor fi oferite faruri a caror raza de lumina isi va modifica unghiul in functie de directie, in timp ce haionul va fi electric si reglabil in functie de inaltimea utilizatorului.

    Masina va fi oferita optional cu un sistem de tractiune integrala cu un avansat diferential cu alunecare limitata, care distribuie cuplul, la nevoie, catre rotile cu aderenta mai mare. Noul SRX va fi echipat standard cu roti de 18 inch, optional urmand a putea fi comandata cu jante de 20 de inch.

     

     

     

    Vizualizari: 1705
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »