rss

Off-road NASCAR

  1. 06/12/2006
  2. Tags: Chevrolet
    Vezi toate fotografiile (2)
    Americanii au obiceiul de a se asocia cu tot soiul de vedete atunci cand vine vorba de constructia unor vehicule speciale, dar aceasta echipa este cel putin ciudata: un pilot de top din NASCAR a contribuit la crearea unui off-road extrem!

    In cea mai mare parte a timpului sau de munca, il veti vedea la volanul unui Chevrolet Monte Carlo SS, devorand la viteze ametitoare putinele mile ale unui circuit de viteze oval, dar putini stiu ca Dale Earnhardt Jr, fiul regretatului Dale Earnhardt, este si un fan inrait al camionetelor ce dovedesc calitati excelente pe teren accidentat, petrecandu-si o mare parte din timp in compania lor. Ei bine, Chevy, ca si constructor ce ii furnizeaza masinile pentru etapele de NASCAR, stie foarte bine acest lucru; ca urmare, l-au solicitat pentru construirea unui monstru ce avea sa primeasca un nume pe masura sa: Dale Earnhardt Jr. „Big Red” Silverado.

    Trenul de rulare face echipa cu un motor si o transmisie pe masura: V8-ul de 6,2 litri cu bloc din aluminiu si tehnologia timpilor variabili de actionare a supapelor produce 380 CP si un cuplu maxim de 565 Nm si este cuplat la o transmisie automata cu patru rapoarte Hydra-Matic, ce distribuie cuplul tuturor celor patru roti. Apropo de acestea, ele sunt montate pe punti ale caror diferentiale blocabile electronic stabilesc un raport de reductie final de 3.73:1, iar cand urcarea va fi urmata si de coborare, Dale Earnhardt se va putea baza pe un set de frane asigurat de Baer, cu discuri de 380 mm si etrieri cu sase pistonase in fata si de 330 mm si etrieri cu doua pistonase pe spate.

    O masina speciala cere un look special, astfel incat, la exterior, se remarca imediat dificilul proces de colorare, ce a necesitat multe straturi de vopsea rosie, cateva role de autocolante si de semnatura lui Dale Earnhardt Jr., vizibila fantomatic de dupa pelicula de lac. Inauntru atmosfera este aproape sumbra, intreg habitaclul, de la tasiteria de piele de pe scaune si pana la covorasele pentru picioare fiind colorate in negru; totusi ea este usor destinsa de insertiile metalice de pe clantele usilor, tabloul de bord si consola centrala. Cine este insa de acord cu una din poreclele lui Dale, „The Dominator”, va fi perfect de acord cu acest habitaclu...
    Vizualizari: 1202