rss

Obama a cerut demisia boss-ului de la GM, Rick Wagoner

  1. 30/03/2009
  2. Tags: Barack Obama, General Motors, Rick Wagoner
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Directorul general General Motors, Rick Wagoner, a demisionat duminica, in urma presiunilor exercitate de administratia Obama.

    Wagoner, care a detinut functia din 2000, paraseste corabia GM in conditiile in care constructorul american a fost grav afectat de criza financiara. Marturie stau vanzarilor in continua scadere si falimentul multor furnizori de piese.

    "Administratia Obama a cerut explicit domnului Wagoner sa demisioneze", a declarat un inalt oficial de la Casa Alba, care a subliniat ca seful GM a acceptat.

    Presedintele Barack Obama a afirmat de curand ca GM si Chrysler nu au luat toate deciziile necesare pentru a se salva, de cand au primit un pachet de sprijin de 17,4 miliarde dolari, in decembrie 2008. GM nu a confirmat decizia lui Wagoner.

    Luni, administratia Obama va anunta un plan pentru salvarea sectorului auto american. Conform planului ce va fi prezentat luni, grupului GM i se vor acorda 60 de zile pentru gasirea celei mai buna solutii pentru continuarea activitatilor.

    Companiei Chrysler va avea la dispozitie 30 de zile pentru incheierea unei aliante cu Fiat. Daca business-ul va reusi, guvernul ar mai putea acorda companiei un ajutor in valoare de 6 miliarde de dolari.

    Vizualizari: 938