rss

O noua motorizare diesel pentru Mazda6

  1. 14/11/2008
  2. Tags: Diesel, Mazda 6
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Gama de motorizari care echipeaza modelul Mazda6 este completata de constructorul nipon cu un nou propulsor de 2,2l diesel. Acesta va fi disponibil in trei trepte de putere – 125 CP, 163 CP si 185 CP.

    Motorul este complet nou, iar nivelurile superioare de putere oferite vor atrage noi cumparatori, care tind catre performante dinamice superioare si catre dotari premium. Mazda estimeaza ca versiunea TE Plus (echipata cu motorizarea de 163 CP) va putea fi achizitionata la un pret cu toate taxele incluse de 25.990 euro, iar versiunea GTA (echipata cu motorizarea de 185 CP), la un pret de 28.890 euro.

    Noul motor, dezvoltat integral de Mazda, este unul dintre cele mai puternice si mai silentioase din clasa. Cateva dintre elementele tehnice care au permis aceste performante sunt: cresterea numarului de fante de injectie pentru fiecare injector (10 fata de 6 la actualul motor de 2l diesel), turbina cu geometrie variabila (care genereaza un cuplu mai mare la orice nivel de rotatii), cresterea presiunii injectoarelor (2000 bar fata de de 1800 bar la motorul CD140) si modificarea arhitecturii motorului.

    Odata cu noua motorizare, Mazda prezinta si un sistem de siguranta care va echipa modelul de clasa medie. Rear Vehicle Monitoring System (RVM) include doi senzori de tip radar, care monitorizeaza o distanta de 50 de metri in spatele si lateralul autovehiculului. Acesti senzori actioneaza la viteze mai mari de 60 km/h si anunta soferul despre apropierea unor vehicule prin intermediul a doi martori amplasati in habitaclu, la baza montantilor din fata.

    Vizualizari: 1148