rss

O noua generatie de faruri inteligente

  1. 10/04/2007
  2. Tags: Faruri inteligente
    Vezi toate fotografiile (1)
    Momentele in care erai nevoit sa ghicesti drumul pentru o fractiune de secunda din cauza farurilor celui care venea din fata sunt pe cale sa devina istorie, pe masura ce o noua tehnologie isi croieste drum catre productia de serie.

    Pe scurt, ea prespune existenta unei camere de luat vederi care scaneaza si detecteaza prezenta masinilor aflate in fata la o distanta maxima de 800 m, regland apoi inclinatia farurilor astfel incat sa nu-i orbeasca pe soferi.

    In acele momente, ele vor fi orientate in jos pentru a reduce nivelul stralucirii si lungimea razei de lumina, iar sistemul se dovedeste mai eficient si mai acurat in teste decat cele care se bazeaza pe senzori de lumina.

    Foarte important, sistemul se achita cu brio de datorie chiar si pe pantele puternic inclinate, mentinand in permanenta raza de lumina pe drum. Tehnologia ar putea ajunge dotare de serie foarte curand, dar nu inainte ca inginerii sa-i mai aduca o imbuntatire: becuri LED suplimentare, care sa lumineze semnele de circulatie de pe marginea drumului cand lumina farurilor este orientata in jos.
    Vizualizari: 1983