rss

O camioneta de cosmar: Roush Ford F-150

  1. 25/05/2007
  2. Tags: F-150, Ford F-150, Roush
    Vezi toate fotografiile (1)
    De obicei, un asemenea vehicul este facut sa transporte cat mai multe chestii (de obicei neimpachetate in cartoane care mentioneaza la tot pasul “Fragil”) din A in B cu maximum de eficenta de timp si combustibil, dar in SUA el au devenit un obiect de cult care, uneori, se ridica din acest punct de vedere la valoarea chopper-elor sau a masinilor sport.

    Inca o dovada in acest sens este si tuningul oferit de specialistul in Ford Roush, care a pregatit un F-150 de cosmar pentru aproape orice gen de concurenta.

    Categoric, va trebui sa te asiguri ca ai multi armasari sub capota in caz ca te pune pacatul sa provoci aceasta masina intre doua semafoare, caci, in afara de faptul ca are o cilindree respectabila (5,4 litri), agregatul V8 cu 3 supape pe cilindru a primit ajutorul celebrului compresor mecanic Roushcharger pentru a scoate 445 CP si 678 Nm.

    Ca orisice preparator care se respecta, Roush a avut grija ca plusul de putere sa fie sprijinit de un upgrade consistent al componentelor din jurul inimii de metal, astfel incat litsta de modificari mecanice mai cuprinde galerii de admisie, intercooler, radiator si un sistem de inductie a aerului noi, intregul grup motopropulsor fiind garantat de americani pentru 3 ani sau 58.000 km.

    In plus, pentru a fi siguri ca distractia va fi maxima, Roush F-150 a fost dotat si cu un diferential cu alunecare limitata; totusi, asigurati-va ca liniutele nu vor fi foarte lungi: viteza maxima, restrictionata electronic, este de doar 170 km/h.

    Bestia neagra va fi usor de recunoscut tocmai datorita acestei culori (exclusiva pe toate cele 100 de unitati care se vor fabrica), dar si elementelor aerodinamice ce decoreaza caroseria, precum spoilerul fata profilat aerodinamic, grila de radiator din aluminiu sau evacuarea dubla.

    Habitaclul, la randul sau, nu prea mai are legatura cu nici o utilitara, intampinand pasagerii cu scaune sport cu tapiterie din piele brodate cu logo-ul Roush, pedalier de aluminiu si finisari din materiale superioare calitativ pe bord.

    Sigur, cine are buzunarele doldora de dolari isi poate dota masina cu tot soiul de gadget-uri care mai de care mai apetisante, printre care kit-ul de suspensie sport ce coboara garda la sol cu 5 cm, eleronul pentru bena si sistemul GPS.

    Preturile acestor “mofturi” se vor adauga la cel de baza de 41.750 de $, un adevarat chilipir considerand ca, in afara de tine, doar inca 99 de insi s-ar putea bucura de una din extrem de putinele camionete capabile sa spulbere o sportiva decenta la orice ora.
    Vizualizari: 1401