rss

NY Auto Show: Nissan Denki Cube Concept

  1. 20/03/2008
  2. Tags: Denki cube, Nissan cube
    Vezi toate fotografiile (15)

    Nissan Cube are un succes enorm in Japonia, insa numarul doi nipon doreste sa repete siprava si pe cea mai mare piata a lumii. Cum insa americanii se dau in vant de ceva vreme incoace dupa automobile ecologice, Nissan s-a gandit ca nu ar fi rau sa combine ambele idei, aducand la Salonul Auto de la New York un Cube miscat de o propulsie hibrida.

    Numita Denki Cube, masina anunta practic debutul american al simpaticului hatchback, ce va avea loc la inceputul anului viitor.

    Aceea va fi echipata initial cu motoare conventionale, insa conceptul din Marele Mar are la baza un propulsor pe benzina de 1,3 litri, ce face echipa cu unul electric alimentat de baterii litiu-ion (ce produc de doua ori mai multa energie decat cele Nimh) pentru a obtine un consum de combustibil si un nivel al emisiilor poluante de premiat la o sedinta Greenpeace.

    Probabil, ceva mai tarziu, aceasta propulsie isi va face loc si pe modelul de serie, insa nu va asteptati ca americanii sa stea cu mainile in san si sa priveasca cum Nissan le fura clientii…

    Vizualizari: 1020