rss

NY Auto Show: Kia Koup Concept

  1. 20/03/2008
  2. Tags: Koup concept, New york
    Vezi toate fotografiile (12)
    Constructorul coreean a dezvelit, astazi, la Salonul Auto de la New York noul sau concept in doua usi Koup, care prefigureaza forma sportiva a viitoarelor modele Kia.

    Conceput la Centrul de Design Kia din California, prototipul Koup afiseaza un design fluid si sportiv, neobisnuit de agresiv pentru modelele Kia.

    Caracterul sportiv al noului Koup Concept este dat de fotma capotei motorului, care este profilata, si de grila frontala uriasa din fibra de carbon, insertiile din acest material regasindu-se si la spoilerul spate, difuzorul spate, oglinzile laterale exterioare, precum si la interior.

    Tema performanta este completata de jantele din aliaj cu spite "gemene", care ascund frane Brembo cu discuri uriase perforate pentru o mai buna decelerare.

    Masina are un plafon panoramic din sticla, care se imbina in mod armonios cu parbrizul.

    Sub capota superbului concept regasim un propulsor supraalimentat de 2,0 litri, care dezvolta o putere de 290 CP, care este transmisa rotilor fata, si un cuplu maxim de 390 Nm.

    Cum spuneam, tema sportiva caracterizeaza si habitaclul, in afara insertiilor din carbon remarcandu-se volanul sport din piele, butonul pentru pornire a motorului si cutia de viteze automata cu sase trepte, care este actionata de la clapetele pozitionate pe coloana de directie.
    Vizualizari: 1191