rss

Nu se discuta de disponibilizari la Dacia

  1. 18/11/2008
  2. Tags: Autoeconomie, Criza, Dacia
    Vezi toate fotografiile (1)

    La Dacia nu se discuta si nu s-a discutat de disponibilizari, in pofida problemelor de desfacere aparute in ultimele luni, a afirmat vicepresedintele Consiliului de Administratie al societatii producatoare de automobile de la Mioveni, Constantin Stroe.

    "Nu s-a discutat despre niciun fel de disponibilizare, s-a discutat despre parteneriat social. Probabil vom mai avea perioade de zile in care nu se va lucra, dar nicidecum nu se pune probleme disponibilizarilor. Locurile de munca trebuie pastrate si le vom pastra", a declarat Constantin Stroe, citat de Agerpres.

    Fostul director general de la Dacia s-a declarat satisfacut de faptul ca presedintele Traian Basescu s-a interesat personal de situatia uzinei.

    "E bine venita, foarte bine venita aceasta vizita. Cand la omul numarul unu din stat ajunge un mesaj important pentru viitorul acestei industrii, mi se pare ca este cel putin tonifiant, chiar daca dumnealui nu are puterea executiva in mana. In plus, dupa aceasta vizita a domnului presedinte, am constatat ca cele doua componente ale puterii in stat, presedintia si guvernul, in domeniul industriei de autoturisme, gandesc la fel", a spus Constantin Stroe.

    In opinia sa, o relansare a productiei de autoturisme este de asteptat abia in al doilea trimestru al anului viitor.

    Presedintele Traian Basescu a purtat discutii cu conducerea societatii Automobile Dacia, reprezentata de directorul general Francois Fourmont si vicepresedintele Consiliului de Administratie, Constantin Stroe, la care au luat parte si liderii sindicali din uzina, despre masurile prin care viitorul guvern ar trebui sa sustina productia autohtona de autovehicule, inclusiv o suspendare temporara a taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi.

    "Situatia uzinei Dacia este in momentul de fata puternic afectata de realitatile pietei. Am discutat cu domnii directori un set de masuri pe care noul guvern ar trebui sa il ia pentru a stimula productia de la Dacia. As mentiona aici suspendarea temporara a taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi, continuarea asa numitului program "rabla", supravegherea inmatricularilor ilegale a autoturismelor si bineinteles, creditarea furnizorilor uzinelor Dacia ", a declarat Traian Basescu dupa incheierea discutiilor.

    Sursa: Bloombiz 

     

    Vizualizari: 930