rss

Noul VW Golf GTI: primele fotografii

  1. 25/09/2008
  2. Tags: Golf, Golf, Golf gti, GTI W12 650, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (8)

    Desi debutul mondial este programat de abia saptamana viitoare, la Paris, pe Internet au aparut deja cateva fotografii cu noul Volkswagen Golf GTI, model care va fi lansat in primavara anului viitor.

    De aceea, este de asteptat ca la show-ul auto din capitala Frantei sa fie adus un concept, insa cu siguranta foarte putine lucruri vor fi modificate in clipa in care acesta va intra in productia de serie.

    Designul este inspirat puternic din conceptul GTI W12 650, mai ales grila frontala. Spoilerul fata inglobeaza o uriasa priza de aer si faruri de ceata pozitionate atat de mult inspre lateral incat par ca sint montate pe aripi. De asemenea, pragurile laterale au fost revizuite, iar eleronul spate de deasupra lunetei a fost marit.

    La partea posterioara se remarca cele doua tevi de esapament cromate au fost pozitionate in colturile masinii si incadreaza difuzorul, in timp ce jantele au fost preluate de la generatia a cincea a lui Golf GTI.

    Din punct de vedere tehnic, noul Golf GTI nu s-a schimbat prea mult, probabil pentru ca acest model sa nu-i calce pe urme lui Scirocco. Motorul de 2,0 litri TFSI a primit un plus de 10 cai-putereajungand acum la 207 CP, in timp ce nivelul emisiilor de CO2 au fost reduse cu 11 g/km. Propulsorul este conectat la o transmisie manuala cu 6 trepte sau secventiala DSG cu sapte rapoarte.

    Aceste valori sunt posibile datorita montarii unui nou sistem de inductie si, in premiera pe un Golf GTI, Volkswagen a introdus noul sau diferential electronic cu alunecare limitata, denumit XDS.

    Galerie foto aici

    Vizualizari: 2986