rss

Noul Volkswagen Roadster vine la Detroit, nu la Los Angeles

  1. 11/11/2008
  2. Tags: Concept R, Roadster, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (4)

    A trecut ceva vreme de cand Volkswagen Concept R a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2003. Acum, dupa cinci ani, constructorul din Wolfsburg a anuntat ca debutul mult-asteptatului roadster derivat din acel prototip s-a amanat, acesta urmand sa fie dezvaluit la Detroit in ianuarie 2009 si nu la show-ul de la Los Angeles care va avea loc la sfarsitul acestei luni.

    Dupa cum scrie Automotive News, neoficial, un semn ca germanii nu sunt inca pregatiti sa-si prezinte noul roadster este faptul ca viitoarea masina nu a primit inca o denumire, doar daca aceasta ar urma sa se numeasca simplu Volkswagen Roadster.

    Insa motivul principal pentru care Volkswagen a amanat debutul noului model este faptul ca, potrivit cercetarilor specialistilor sai, Salonul de la Los Angeles, locul unde Roadster-ul trebuia sa debuteze initial, nu prezinta suficient interes pe marginea noului supercar.

    Viitorul roadster cu motor amplasat central va ataca un segment in care se va lupta pentru suprematie cu modele similare precum Toyota MR-2 sau Lotus Elise.

    Designul sau este inspirat din cel al noului Volkswagen Scirocco, insa platforma pe care va fi construit este aceeasi pe care "sta" si Audi R8.

    Noul supercar Volkswagen va fi realizat atat in versiune de caroserie coupe, cat si cabriolet, iar producatorul german spera ca Roadster-ul sa fie o adevarata lovitura de imagine.

    Desi inca nu a fost anuntat nimic oficial, se pare ca viitorul Volkswagen Roadster va fi lansat pe piata undeva in anul 2011.

    Galerie foto aici

    Vizualizari: 877