rss

Noul Volkswagen Golf a fost lansat oficial in Romania

  1. 13/11/2008
  2. Tags: Golf, Golf, Golf 6, Porsche Romania, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (20)

    Porsche Romania, importatorul marcii Volkswagen in Romania, a lansat astazi cea de-a sasea generatie a modelului Golf, cel mai de succes autovehicul in Europa cu 26 de milioane de unitati comercializate din 1974 si pana in prezent.

    Noul Golf este oferit in doua versiuni de caroserie, in 3 si 5 usi, cu sase variante de motorizare si are un pret de pornire de 13.700 de euro cu TVA inclus.

    Galerie foto aici

    Pentru 2008, oficialii Porsche Romania au fixat o tinta de vanzari de 800-1.000 din noul Golf, iar anul viitor spera sa livreze pana la 4.700 de unitati.

    Desi la prima vedere pare mai degraba un facelift al precedentului Golf, noua generatie a hatchback-ului de la Wolfsburg se diferentiaza clar de modelul pe care il inlocuieste,afisand un aspect mai agresiv si mai individualizat decat oricare dintre generatiile precedente.

    Noul Golf adopta linii mai proeminente si contururi mai bine definite si suprafete bine proportionate. El a imprumutat elemente de la alte modele din gama Volkswagen, ca de exemplu blocurile optice fata, de la Scirocco, si cele din spate, preluate de pe Touareg.

    Volkswagen Golf 6, considerat, si pe buna dreptate, modelului-etalon pentru clasa compacta, este mai mare in dimensiuni decat modelul pe care il inlocuieste, avand o lungime de 4.199 mm, cu 5 mm mai mult decat predecesorul sau. De asemenea, a castigat si 20 mm in latime, ceea ce inseamna 1.779 mm, in timp ce inaltimea a ramas aceeasi, adica 1.479 mm. Ampatamentul a fost mentinut, la randu-i, la 2.578 mm.

    Si la interior au fost operate modificari insemnate mai als in ceea ce priveste izolarea fonica a habitaclului si a materialelor folosite pentru plansa de bord si panoul usilor, un plastic mai moale si mai placut la atingere. Textura si aspectul materialelor, detaliile precum ornamentele cromate, volanul si forma rotunda a ceasurilor de bord, care au fost preluate de pe modelul CC, creeaza impresia unui vehicul dintr-o clasa superioara.

    Toate comenzile sunt amplasate mai ergonomic, inclusiv sistemul de climatizare Climatronic, disponibil in premiera pe CC, sau butoanele pentru geamuri si oglinzile electrice, care au fost dispuse intr-o pozitie mai avansata pe portiera soferului fiind mai usor de utilizat.

    Conform oficialilor Volkswagen, noul Golf se lauda cu un consum de combustibil extrem de redus pentru toate versiunile de motorizare disponibile, care repsecta normele de poluare Euro V. Toate aceste motoare inlocuiesc propulsoarele cu injectie directa de la generatiile anterioare.

    Noua generatie a Golf-ului este disponibila in patru versiuni de motorizare pe benzina, si anume versiunea entry-level 1.4/80 CP - capabil de un consum mediu de 6,4 litri/100 km, cu 0,5 litri mai putin decat vechea generatie, si 149 g/km CO2), 1.6/102 CP, 1.4 TSI /122 CP si 1.4 TSI/160 CP.

    Pentru fanii dieselului sunt disponibile doua propulsoare pe motorina, 2.0 TDI/110 CP si 2.0 TDI/140 CP (pentru aceasta din urma motorizare exista posibilitatea comandarii unui sistem de tractiune integrala 4Motion). Consumul anuntat de producator pentru variantele a fost mult imbunatatit: unitatea de 110 CP consuma doar 4,5 litri/100 km si emite doar 119 g/km CO2, in timp ce motorul TDI de 140 CP inghite numai 4,9 litri/100 km si emite 129 g/km CO2.

    Cu exceptia versiunilor de baza, toate motorizarile pe benzina sau diesel vor putrea fi cuplate la o transmisie semi-automata DSG cu dublu ambreiaj cu 6 sau 7 trepte.

    La jum?tatea anului viitor va fi introdus un nou propulsor, pe benzina supraalimentat de 1,2 litri, care va dezvolta 105 CP.

    Noul Volkswagen Golf este disponibil in doua versiuni de carorserie, cu 3 si 5 usi. Pentru prima varianta, preturile sunt cuprinse intre 13.700 de euro si 22.300 de euro cu TVA inclus, iar pentru cea de-a doua intre 14.450 de euro si 23.100 de euro, de asemenea cu TVA inclus.

    Vizualizari: 1972