rss

Noul timbru de mediu: Cand va intra in vigoare

  1. 13/02/2013
  2. Tags: Taxa auto, timbru de mediu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Romanii vor plati timbrul de mediu dupa noua formula de calcul incepand cu sfarsitul lunii martie, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb, pentru Gandul. Noua formula va cuprinde, pe langa calculul emisiilor de CO2, si diferentierea la plata dintre masinile pe benzina si cele cu motorizare diesel.

    Timbrul de mediu va intra in vigoare la sfarsitul lunii martie. Potrivit Rovanei Plumb, legea ar putea fi adoptata la urmatoare sedinta de Guvern. Pana la publicarea in Monitorul Oficial, propunerea va mai fi supusa unor proceduri si termene tranzitorii.

    In prezent se aplica Legea nr 9/2012, asadar taxa auto nu este suspendata, ci a fost doar pe parcursul anului trecut, in cazul autoturismelor inregistrate in tara inainte de 2007, pentru care la acea vreme nu s-a achitat taxa auto.

    Privitor la solicitarile unor producatori de a aplica taxe de trei ori mai mari pentru masinile non Euro, Euro 1 si Euro 2, Rovana Plumb a mentionat ca momentan nu exista nicio modificare fata de propunerea dezbatuta. Daca va fi aprobata, noua formula de calcul prevede o taxa mai mica cu 60-90% fata de actuala formula, dat fiind faptul ca aceste masini au o durata de viata mai mica, deci polueaza mai putin.

    In cazul masinilor Euro 6, electrice şi hibrid, nu se va achita timbrul de mediu. Pentru autoturismele Euro 5, nivelul taxei va fi asemanator cu cea actuala. Iar la Euro 3 si Euro 4 timbrul de mediu va avea valoare mai mare cu 10-15 % fata de nivelul taxei actuale.

    Fata de formula publicata cu cateva saptamani in urma, noul timbru de mediu va face diferenta intre masinile care au propulsie pe benzina si cele pe motorina, acestea din urma fiind mai poluante.

    Vizualizari: 20409
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »