rss

Noul Tiguan Allspace: noi sisteme de control si asistenta pentru cel mai bine vandut model

  1. 16/05/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Tiguan a beneficiat de o actualizare in toamna anului 2020, iar acum a sosit randul versiunii cu ampatament lung: design revizuit, noi sisteme de control si asistenta, noi caracteristici premium cum ar fi farurile interactive IQ.LIGHT LED matrix si panouri tactile pentru controlul climatizarii automate standard duc modelul Tiguan Allspace la nivelul urmator. In prezent, mai mult de fiecare al doilea Tiguan (55 la suta) care iese de pe linia de productie are un ampatament lung. Versiunea XL a modelului Tiguan Allspace poate fi echipata la cerere pentru a deveni un SUV cu sapte locuri sau a dispune de un spatiu de depozitare de 1.920 de litri. Pre-vanzarile vor incepe in urmatoarele cateva saptamani. In Germania, este disponibil cu noile pachete de specificatii Life, Elegance si R-Line.
    De la demararea productiei versiunii lungi in 2017, circa 1,5 milioane de unitati ale versiunii cu ampatament lung (LWB) au fost vandute la nivel mondial. Versiunea lunga oferita in Europa in varianta Tiguan Allspace este disponibila optional cu un al treilea rand de scaune - o specificatie rara in acest segment. Aceasta caracteristica il face un partener perfect pentru familii si persoane cu un stil de viata activ. 
    Dupa actualizarea estetica si tehnologica majora a modelului Tiguan, acum este randul modelului Tiguan Allspace - cu un aspect mai indraznet, cockpit digital, tehnologii noi, o matrice noua de echipare si conectivitate complexa. Virtutile sale de SUV spatios raman neschimbate: cu o configuratie in cinci locuri, ofera un volum al portbagajului de 760 pana la 1.920 de litri, versiunea in sapte locuri oferind 700 pana la 1.755 de litri. Scaunele optionale din al treilea rand pot fi pliate asemeni banchetei si spatarului din al doilea rand. Acestea pot fi pliate la nivel cu podeaua portbagajului, pentru un spatiu de incarcare plan. Sunt disponibile trei motoare TSI si doua motoare TDI. La cerere, in functie de echipare, o cutie de viteze cu 7 trepte si ambreiaj dublu asigura schimbari rapide si eficiente de trepte de viteza, iar tractiunea integrala optionala 4MOTION ofera tractiune optima.
    Datorita partii frontale reproiectate, Tiguan Allspace a crescut acum pana la o lungime de 4,723 mm (cu 22 mm mai lung); toate dimensiunile interioare generoase au ramas neschimbate. Cu partea sa frontala cu design nou, cu grila independenta a radiatorului si semnatura luminoasa eleganta, autovehiculul emana calitate premium. Pentru prima data, Tiguan Allspace poate fi comandat acum cu faruri IQ.LIGHT LED matrix. O alta noua caracteristica este functia "dinamica" a semnalizatoarelor cu leduri. Pe fiecare latura a logoului Volkswagen reproiectat, o banda iluminata din grila radiatorului adauga un detaliu vizual frapant.
    Trei optiuni de echipare disponibile
    Volkswagen a reconfigurat si optimizat matricea de echipare a modelului Tiguan Allspace. În viitor, acesta va fi disponibil in versiunile Life, Elegance si R-Line in Germania. Echiparea Elegance pune noul Tiguan Allspace in valoare cu eleganta, prin numeroase elemente placate cu crom in interior si in exterior, precum prin jantele din aliaj de 19 inch. Șoferii sportivi pot comanda modelul Tiguan Allspace in versiunea R-Line. Un volan sport multifunctional din piele cu operare tactila si logo R-Line, ornamente decorative in culoarea Carbon Grey, Cockpit digital Pro si jante de 19 sau 20 inch sunt numai cateva dintre caracteristicile distinctive. Cand este vorba despre confort, scaunele fata pot fi comandate in versiunea ergoActive cu suport lombar electric cu reglare pe 4 directii si functie de masaj.
    Toate functiile de climatizare, incalzire si ventilare ale sistemului de climatizare standard pe trei zone se opereaza prin intermediul unui nou modul digitalizat, aflat in consola centrala. Panourile tactile si cursoarele iau locul butoanelor rotative si tastelor. Șoferul poate alege acum sa primeasca informatii si prin intermediul unui head-up display complet color. Acesta proiecteaza informatiile legate de conducere, cum ar fi viteza, indicatii si avertizari, in campul vizual al soferului. Sistemul optional deja testat Trailer Assist asista soferul la efectuarea manevrelor cu o remorca atasata. Sarcina maxima a remorcii este de pana la 2,5 tone, cu tractiunea integrala 4MOTION.
    Conducerea partial automatizata este posibila datorita IQ.DRIVE Travel Assist, utilizat pentru prima oara la Tiguan Allspace. În functie de tipul cutiei de viteze, sistemul poate prelua controlul asupra directiei, franarii si accelerarii la viteze incepand de la 0 km/h (cu cutia de viteze cu ambreiaj dublu) sau 30 km/h (cutia de viteze manuala) pana la 210 km/h. Pentru aceasta, Travel Assist se bazeaza pe sistemele familiare, inclusiv tempomat adaptiv (ACC) pentru ghidare longitudinala si Lane Assist (disponibil ca echipare standard) pentru ghidare laterala.
    Digitalizarea progreseaza in Tiguan Allspace
    Pentru conectivitate inteligenta, Tiguan Allspace se lauda cu mai multe sisteme Infotainment noi (sistem MIB3 de noua generatie) conectate cu o gama variata de servicii online. O unitate de conectivitate online (OCU) cu cartela eSIM integrata le permite utilizatorilor sa beneficieze de serviciile online prin We Connect (configurate pentru o perioada nelimitata) si We Connect Plus (configurate pentru utilizare gratuita timp de unul sau trei ani in Europa). În functie de nivelul de echipare, gama de sisteme MIB3 este suplimentata cu caracteristici precum comanda vocala naturala, acces la servicii de streaming si personalizare bazata pe cloud, prin Volkswagen ID. În plus, aplicatiile pot fi integrate acum wireless prin App-Connect Wireless pentru Apple CarPlay™ si Android Auto™.
    Sistemul de sonorizare premium optional pe care Volkswagen l-a dezvoltat impreuna cu Harman Kardon asigura experiente acustice fascinante. Un subwoofer, un amplificator digital cu 16 canale, 8 plus 1 difuzoare de inalta performanta si un amplificator cu o putere totala de 480 W ofera sunete inalte clare precum cristalul si un bas profund, bogat. Patru scenarii acustice, un mod surround si reproducere vocala extrem de precisa garanteaza un sunet de cea mai buna calitate pentru toate locurile.

    Vizualizari: 1293
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »