rss

Noul Taycan Sport Turismo: un model practic si dinamic pe sosea

  1. 19/02/2022
    Vezi toate fotografiile (5)

    Taycan Sport Turismo este cea mai recenta varianta de caroserie a inovatoarei masini sport electrice de la Porsche. Familia de modele se mandreste acum cu un al treilea design alaturi de berlina sport si de Cross Turismo. Noua versiune se adreseaza persoanelor care doresc sa combine utilizarea de zi cu zi a Taycan Cross Turismo cu dinamica pe sosea a berlinei sport Taycan. Primul membru al familiei Taycan Sport Turismo, GTS, va fi lansat la sfarsitul lunii februarie 2022, urmand alte modele, doar trei saptamani mai tarziu, la mijlocul lunii martie. Un acoperis panoramic cu Sunshine Control este disponibil ca noua optiune suplimentara pentru Taycan Sport Turismo. O caracteristica speciala a acestuia este protectia electrica impotriva luminii prea puternice.
    Din primavara vor exista cinci modele de Taycan Sport Turismo:
    ● Taycan Sport Turismo cu 240 kW (326 CP) si tractiune spate, disponibil optional cu Performance Battery Plus si 280 kW (380 CP), de la 91.879.90 EUR inclusiv TVA
    ● Taycan 4S Sport Turismo cu 320 kW (435 CP) si tractiune integrala, disponibil optional cu Performance Battery Plus si 360 kW (490 CP), de la 112.957.18 EUR inclusiv TVA
    ● Taycan GTS Sport Turismo cu 380 kW (517 CP) si tractiune integrala, de la 138.386,29 EUR inclusiv TVA
    ● Taycan Turbo Sport Turismo cu 460 kW (625 CP) si tractiune integrala, de la 160.108,55 EUR inclusiv TVA
    ● Taycan Turbo S Sport Turismo cu 460 kW (625 CP) si tractiune integrala, de la 193.743,90 EUR inclusiv TVA
    „Introducerea Sport Turismo, ca a treia varianta de caroserie, adauga o varianta atletica si practica gamei noastre de modele de masini sport electrice”, spune Kevin Giek, Vicepresedinte Model Line Taycan. „Sunt sigur ca noua varianta va continua povestea de succes Taycan. Echilibrul si varietatea celor cinci modele Sport Turismo mi se par extraordinare: gama este acum completa, de la o masina cu tractiune spate incredibil de agila pana la cea extrem de puternica, Turbo S."
    De pe loc, Taycan Turbo S Sport Turismo accelereaza de la zero la 100 km/h in doar 2,8 secunde, iar viteza maxima este de 260 km/h. Modelul cu cea mai mare autonomie este Taycan 4S Sport Turismo, aceasta fiind de 498 de kilometri pe baza cifrelor WLTP. Facand parte din ultima generatie Taycan, modelele Sport Turismo cu tractiune integrala au o strategie de condus deosebit de eficienta. Functiile de management termic si de incarcare au fost, de asemenea, imbunatatite.
    Ambele baterii pot fi incarcate de la 5 la 80% in 22 de minute si 30 de secunde. Asta inseamna ca este nevoie de doar cinci minute de incarcare pentru 100 km de autonomie.
    Design functional cu o multime de detalii practice
    Taycan Sport Turismo impartaseste silueta sportiva, linia acoperisului inclinata spre spate si designul functional al Taycan Cross Turismo. Spre deosebire de modelul sau frate, Taycan Sport Turismo renunta la orice elemente de design off-road si este disponibil si in varianta cu tractiune doar pe puntea spate.
    Spatiul pentru cap in locurile din spate este cu peste 45 de milimetri mai mare decat cel al berlinei sport Taycan. O inaltime suplimentara de 9 mm este disponibila deasupra scaunului soferului. Hayonul mare inseamna, de asemenea, o mai mare usurinta la accesarea compartimentului de bagaje. Deschiderea este mult mai lunga, de 801 mm, si mult mai inalta, de 543 mm, decat la berlina (434 mm si, respectiv, 330 mm).
    Capacitatea exacta a portbagajului din spate depinde de nivelul de echipare. in combinatie cu Sound Package Plus, portbagajul poate stoca pana la 446 de litri (berlina: 407 litri). Cu sistemul de sunet surround BOSE® la bord (inclus ca standard de la Taycan Turbo Sport Turismo), acesta poate stoca 405 litri. Cu scaunele din spate rabatate (posibilitate de rabatare partiala 60:40), capacitatea poate fi extinsa la 1.212 sau, respectiv, 1.171 litri. si asta fara ca portbagajul din fata (frunk), de 84 de litri, sa fie luat in considerare.
    Plafon panoramic cu Sunshine Control: transparent sau opac la o simpla atingere
    Noul plafon panoramic cu Sunshine Control are protectie electrica impotriva luminii prea puternice. Suprafata mare de sticla este impartita in noua sectiuni care pot fi controlate individual. Aceasta inseamna ca anumite sectiuni sau intregul plafon pot fi facute transparente sau opace, in prima varianta, interiorul ramanand inundat de lumina.
    Pe langa setarile Clear si Matt, pot fi selectate optiunile Semi sau Bold. Acestea sunt modele predefinite cu segmente inguste sau largi. Exista chiar si o setare dinamica Roller Blind, care activeaza o secventa de comutare in segmentele individuale atunci cand soferul Taycan trece cu degetul peste o imagine a plafonului de pe afisaj.
    Asistenta la parcare de la distanta si integrare Android Auto
    Taycan Sport Turismo dispune de confort, caracteristici de siguranta si infotainment de varf. Cu ajutorul optiunii Remote Park Assist, soferul poate controla de la distanta intrarea si iesirea dintr-un spatiu de parcare fara a fi nevoie sa stea la volan. Controlul automat este posibil pentru locurile de parcare paralele si perpendiculare, precum si pentru garaje. Sistemul detecteaza automat un spatiu si il masoara cu ajutorul senzorilor ultrasonici si al unei camere.
    Pe langa Apple Car Play, Android Auto a fost integrat si in sistemul Porsche Communication Management (PCM) de la ultima actualizare a modelului. Pe langa iPhone, sunt acum acceptate si smartphone-urile care utilizeaza sistemul de operare Google – Android.
    Mai mult, asistentul vocal Voice Pilot este acum si mai bun la intelegerea instructiunilor in vorbirea normala. Sistemul de navigatie calculeaza mai rapid, utilizeaza in primul rand cautarea online pentru a gasi puncte de interes (POI) si isi afiseaza informatiile mai clar. Planificatorul de incarcare a fost imbunatatit, este mai bun la planificarea in statiile de incarcare rapida si evita opririle scurte de incarcare. in plus, statiile de incarcare pot fi acum filtrate dupa clasa de performanta.

    Vizualizari: 548