rss

Noul Subaru Legacy va fi prezentat in 2009

  1. 26/05/2008
  2. Tags: Outback
    Vezi toate fotografiile (1)
    Lansarea celei de-a cincea generatii va coincide cu aniversarea de 20 de ani a modelului. Japonezii, care sunt cunoscuti pentru stilul "love or hate" cand vine vorba de design, se pare ca nu vor risca nimic in cazul lui Legacy, care astfel isi va pastra titlul neoficial de "cel mai frumos Subaru".

    Noul model va marca o evolutie fina, schimbarile urmand sa fie chiar putine. Grila frontala va fi mai proeminenta, iar farurile vor avea un design angular, in timp ce restul modificarilor vor merge pe ideea de "diferit si totusi la fel".
    In continuare vor exista doua tipuri de caroserie: sedan si combi, iar pe acesta din urma va fi bazata noua versiune Outback.

    Din gama de motorizari va lipsi chiar varful, adica cel de 3 litri cu sase cilindri, care va fi eliminat din cauza consumului si emisiilor ridicate. Raman insa variantele de 2, respectiv 2,5 litri, dar numai dupa ce vor primi blocuri noi, mult mai usoare. De asemenea, cursa ambelor agregate va fi marita pentru ca valoarea momentului maxim sa creasca simtitor.
    Motorul mai mic va dezvolta in jur de 200 CP - un plus intr-adevar semnificativ -, in timp ce al doilea, supraalimentat, va egala puterea lui Impreza STi (adica 300 de cai).

    Pentru cei dependenti de senzatiile tari, Subaru s-ar putea sa ofere un nou motor boxer cu sase cilindri de 3.700 cmc, tot turbo, care va avea cel putin 430 CP! Acesta va fi folosit de STi, care cu un asemenea "arsenal" va putea concura modelele germane cu staif fara probleme.
    Vizualizari: 957