rss

Noul Sportage - Un SUV avangardist, conceput si dezvoltat pentru Europa

  1. 12/09/2021
    Vezi toate fotografiile (7)

    Kia Europe a dezvaluit astazi modelul Sportage dedicat pietei europene, care a fost creat cu atentie pentru a stabili noi repere in segmentul SUV din Europa. Acesta combina un design exterior elegant, dar musculos si modern, cu un interior premium de ultima generatie, dispunand de un afisaj curbat integrat care integreaza cele mai noi progrese in tehnologia conectivitatii.
    Dezvoltat pe o noua arhitectura, modelul european Sportage beneficiaza de rezultatele unui program de proiectare high-tech, concentrat pe versiunea europeana, care a realizat un ampatament optim, precum si dimensiuni si proportii ideale pentru drumurile de pe Batranul Continent. Aceasta abordare meticuloasa a contribuit la crearea unui SUV care se potriveste perfect cerintelor europene, subliniind practicitatea si utilitatea sa de zi cu zi. Un astfel de pachet progresiv si personalizat a dus, de asemenea, la cresterea substantiala a capacitatii pentru bagaje, a spatiului pentru cap si picioare fata de modelul Sportage anterior, dispunand de cel mai bun spatiu pentru picioare pentru pasagerii din al doilea rand din clasa sa.
    Sistemele de propulsie hibride de ultima generatie sporesc si mai mult capacitatile modelului Sportage pentru Europa, contribuind la reducerea dramatica a emisiilor si la cresterea economiei de combustibil. Un model plug-in hybrid avansat (PHEV) reprezinta o alta premiera pentru modelul european Sportage, permitand un condus fara emisii in modul 100% electric, care poate acoperi majoritatea calatoriilor zilnice de la domiciliu la serviciu sau pentru nevoile zilnice de cumparaturi. De asemenea, sunt disponibile cele mai noi motoare cu combustie interna pe benzina si diesel, in diferite versiuni de eficienta si putere, care fac ca modelul Sportage sa acopere preferintele intregii piete europeane.
    Pentru a crea o experienta de condus dinamica, captivanta si optima pentru drumurile europene, noul Sportage debuteaza cu numeroase noutati tehnologice. O suspensie controlata electronic (ECS - Electronic Controlled Suspension) de noua generatie ofera confort optim si niveluri de siguranta superioare in orice moment, datorita controlului continuu al amortizarii in timp real. Noul sistem Terrain Mode ofera modelului Sportage capacitati remarcabile de rulare in conditii mai dificile, cum ar fi zapada, noroi si nisip, permitand proprietarilor sa desfasoare activitati de agrement mai aventuroase.
    De asemenea, noul Sportage este lider in siguranta, oferind atat sisteme pasive, cat si active de inalta tehnologie DriveWise - inclusiv suita globala complet reinnoita de sisteme avansate de asistenta a soferului (ADAS) dezvoltata de Kia.
    Noua versiune europeana a modelului Sportage este o completare esentiala pentru noua familie din a cincea generatie, a carui prim membru - o varianta cu ampatament lung - a fost prezentat in iulie.
    „Noul Sportage a fost proiectat, dezvoltat si perfectionat cu atentie special pentru Europa, pentru a depasi limitele si a stabili noi repere in segmentul SUV-urilor”, a declarat Jason Jeong, presedinte al Kia Europe.
    „Cu designul exterior orientat spre viitor si interiorul sau avangardist, noul Sportage combina o prezenta rutiera dinamica la exterior cu un interior premium, lider in clasa, orientat catre sofer, care beneficiaza de cele mai recente caracteristici tehnologice de ultima ora.”
    „De asemenea, noul Sportage este echipat cu tehnologii avansate de electrificare a sistemului de propulsie - avem modele hibride eficiente, eco-friendly, care pot satisface toate nevoile clientilor. Cu o gama complet electrica cu emisii zero, noul model Sportage plug-in hybrid evidentiaza in continuare misiunea Kia de a accelera mobilitatea durabila in intreaga Europa”, a adaugat Jeong.
    Impact vizual instant
    O noua identitate de design bazata pe o filosofie indrazneata si curajoasa
    Exteriorul noului model Sportage stabileste noi repere in design, oferindu-i o prezenta spectaculoasa pe drumurile europene.
    Liniile tensionate si ondulate se unduiesc de-a lungul caroseriei rafinate, amplificandu-i stilul musculos dar sofisticat. in acelasi timp, suprafetele curate si puternice isi unesc fortele intr-o grafica complicata pentru a conferi SUV-ului o prezenta rutiera dinamica si asertiva.
    Dezvaluit la inceputul acestui an si beneficiind de o mare apreciere in randul comunitatii internationale de design, noul limbaj de design Kia - Opposites United - se afla in centrul proiectarii noului Sportage, influentand fiecare aspect al aspectului si caracterului sau.
    Filosofia provocatoare si indrazneata este formata din cinci piloni: Bucurie in lucruri simple (Joy for Reason), Puterea de a progresa (Power to Progress), Tehnologie pentru viata (Technology for Life), Serenitate in tensiune (Tension for Serenity) si indrazneala de a fi naturali (Bold for Nature). Ultimul pilon - Bold for Nature - a influentat profund crearea designului noului Sportage, intruchipand lumea naturala si creand o identitate de design care ia o forma indrazneata, emotionala, moderna, dar organica.
    Din fata, noul Sportage prezinta o forma de design precisa si complexa, cu grafica atent elaborata a grilei sale negre, care se intinde pe toata latimea partii frontale. Grafica evoluata reuneste principalele caracteristici ale partii frontale ale noului Sportage, prezentand un aspect frapant. Grila leaga semnatura Kia Tiger Nose de luminile de zi de tip DRL LED ce au un stil futurist in forma de bumerang, care la randul lor creeaza linii solide de delimitare pentru blocurile optice cu tehnologie Matrix LED, cunoscute si sub numele de ”sistem inteligent de iluminare frontala”.
    Aducand un omagiu mostenirii sale de model ”sports utility”, profilul noului Sportage creeaza o prezenta rutiera captivanta, cu linii alungite, care traverseaza suprafetele caroseriei curate, dar rafinate, imbinand perfect volumele contrastante.
    Reprezentand inca o premiera pentru noua gama Sportage din Europa, un nou plafon negru este acum disponibil pentru noul model, contribuind la accentuarea profilului sportiv si la evidentierea stalpului C, dinamic din punct de vedere arhitectural. Adaugarea unei linii cromate care inconjoara mijlocul masinii incepe in partea din spate a noului Sportage, creand linii armonioase cu spoilerul din spate, care se adauga si mai mult pedigree-ului sportiv al masinii.
    Modelul european Sportage isi pastreaza o prezenta rutiera puternica in partea posterioara, cu un design musculos de tip fastback care se revarsa catre lampile din spate, care au fost create pentru a da impresia ca au taiat in caroserie cu o precizie fina. Lampile din spate sunt conectate printr-un design orizontal subtire, oferind noului Sportage o impresie uimitor de lata din spate.
    In functie de specificatii si model, noul model Sportage ruleaza pe jante de 17, 18 sau de 19 inch, cu o gama de sase modele de jante din aliaj, culori si finisaje diferite.
    Spatiu interior de ultima generatie
    Habitaclul creat cu atentie combina tehnologiile avansate cu stilul contemporan
    Interiorul noului Sportage se remarca prin indrazneala caracterului, delicatetea in calitati si inovatia in tehnologie, creand un spatiu orientat catre sofer, care este cu adevarat de ultima generatie. Habitaclul a fost proiectat cu grija pentru a imbina tehnologia avansata cu caracteristici de lux, materiale premium si stil modern.
    In prim-planul interiorului modern al noului Sportage se afla integrat un afisaj curbat, frumos sculptat, cu touchscreen pad si guri de aerisire cu detalii fine in stil sportiv. Afisajul curbat strabate partea din fata a interiorului, oferind habitaclului o latime si o profunzime spectaculoase.
    Ecranul tactil de 12.3 inch de inalta tehnologie si controlerul integrat avansat actioneaza ca centru nervos pentru conectivitatea soferului si a pasagerilor, dar si pentru nevoile de functionalitate si utilizare. Ambele sisteme au fost create pentru a fi usor de utilizat, extrem de intuitive si placute la atingere. Panoul de instrumente de 12.3 inch este echipat cu display-ul TFT LCD (thin-film-transistor liquid-crystal display) de ultima generatie pentru o grafica incredibil de precisa si clara. Cu o conectivitate de inalta tehnologie atat de avansata si sigura, noul Sportage beneficiaza de cele mai recente actualizari de software si harti prin retelele wireless sau de date mobile. Software-ul avansat de conectivitate al noului model european Sportage permite utilizatorilor sa se conecteze de la distanta cu automobilul lor prin intermediul aplicatiei pentru smartphone Kia Connect.
    Tehnologia interactiva, usor de folosit, ofera utilizatorilor acces la functii cheie, cum ar fi serviciile Kia Live, navigarea online, recunoasterea vocala online si integrarea cu calendarul din smartphone. Aplicatia Kia Connect ofera utilizatorilor o liniste sufleteasca deplina, verifiicand printr-o simpla atingere daca modelul Sportage este blocat si daca geamurile sunt inchise, dar si comoditate deplina, informand utilizatorii exact unde si-au parcat ultima data SUV-ul.
    Consola centrala ergonomica a fost pozitionata in mod optim pentru sofer si pasagerul din fata, oferind spatii de depozitare, comenzi pentru configuratia sistemului de operare, suporturi pentru pahare si butoane placute la atingere, acestea din urma asezandu-se pe o consola  ridicata, langa butonul pentru operarea transmisiei de tip shift-by-wire. Un compartiment de incarcare pentru smartphone ofera incarcare wireless de mare viteza de 15W.
    In tot habitaclul au fost folosite materiale de cea mai inalta calitate, care sunt luxoase la atingere, in timp ce optiunile dinamice de culoare adauga vibratie si energie. Scaunele soferului si ale pasagerului din fata combina inovatia si confortul intr-un design sportiv delicat.
    Spatiul interior inteligent al modelului european Sportage, care combina practicitatea, functionalitatea si versatilitatea, este sustinut de un ampatament compact de 2.680 mm, o latime de 1.865 mm, o lungime de 4.515 mm si o inaltime de 1.645 mm. Acest lucru a dus la un pachet de top in ceea ce priveste spatiul pentru picioare, spatiul pentru cap si capacitatea de stocare a bagajelor. Modelul european Sportage ofera spatiu pentru picioare de 996 mm pentru pasagerii din al doilea rand de scaune, in timp ce spatiul pentru cap in spate este de 998 mm. Capacitatea portbagajului este de 591 litri (VDA). Pentru a maximiza confortul, scaunele din spate se pot rabata 40:20:40, permitand un spatiu de incarcare de 1.780 litri.
    Sunetul surround captivant din masina, este oferit ocupantilor noului Sportage printr-un sistem de sunet premium oferit de Harman Kardon, lider in industria audio.
    De asemenea, noul model european Sportage este disponibil intr-o forma mai sportiva si mai dinamica, care accentueaza si mai mult natura energetica a SUV-ului. Modelul GT-Line foloseste din plin forma sa de crossover SUV, cu culori remarcabile ale caroseriei, care sunt vii si animate. Interiorul simuleaza contraste puternice intre alb si negru, oferind modelului GT-Line o ambianta sportiva si plina de viata.
    Sisteme de propulsie avansate
    Noul Sportage european pune accent pe eficienta, putere si performanta
    Noul Sportage va fi lansat cu o gama extinsa de sisteme de propulsie puternice, eficiente si cu raspuns prompt, integrand tehnologii electrice hibride de top, precum si motoare pe benzina si diesel cu combustie interna (IC) de ultima generatie.
    De la inceputul dezvoltarii, noul Sportage a fost destinat sa adopte cele mai noi tehnologii de propulsie electrificate, facandu-l unul dintre cele mai eficiente SUV-uri disponibile pe piata. Dezvoltat pe o arhitectura avansata care inglobeaza inovatii in electrificarea sistemelor de propulsie, atat modelele hibride (HEV), cat si cele plug-in hybrid (PHEV) ale noului model european Sportage ofera un pachet ecologic, fara compromisuri.
    Arhitectura modelelor HEV si PHEV a fost atent proiectata pentru a evita impactul negativ asupra spatiului pentru pasageri si bagaje. Pentru modelul HEV, pachetul de baterii este plasat sub scaunele din al doilea rand, rezultand un spatiu pentru picioare care este acelasi cu cel al modelelor cu motor cu combustie interna. Pentru modelul Sportage PHEV, bateria de inalta tensiune este plasata central intre cele doua axe, sub caroseria SUV-ului, asigurand o distributie echilibrata a greutatii si un spatiu interior practic, confortabil si versatil.
    Modelul Sportage PHEV dispune de motorul premiat T-GDI de 1.6 litri dezvoltat de Kia, de un motor electric de tip „permanent magnet traction” de 66.9 kW si de un pachet de baterii litiu-ion polimer de 13.8 kWh. Combinatia sistemului de propulsie ofera o putere totala a sistemului de 265 CP, cu 180 CP provenind de la motorul cu combustie interna.
    Pachetul de baterii de ultima generatie al modelului Sportage PHEV are o unitate de management a bateriei de inalta tehnologie care monitorizeaza constant starea bateriei, inclusiv factori precum curentul, tensiunea, izolarea si diagnosticarea defectiunilor. Pachetul are, de asemenea, o unitate avansata de monitorizare a celulei, care masoara si monitorizeaza tensiunea si temperatura acesteia.
    De asemenea, modelul Sportage HEV beneficiaza de motorul T-GDi de 1.6 litri si 180 CP. Acesta dispune si de un motor electric cu de tip „permanent magnet traction” de 44.2kW si de o baterie litiu-ion polimer de 1.49kWh. Puterea totala a sistemului modelului Sportage HEV este de 230 CP.
    De asemenea, noul motor 1.6 T-GDI este disponibil si in noua gama Sportage cu un sistem mild hybrid (MHEV) care a fost dezvoltat pentru a reduce emisiile si a optimiza economia de combustibil. Combina eficienta sporita cu performante sportive, generand puteri de 150 CP sau 180 CP. Unitatea cu patru cilindri este capabil de o eficienta sporita printr-un proces de ardere a carburantului nou si optimizat, tehnologii de racire si tehnologii de reducere a frecarilor, inclusiv un sistem avansat de management termic integrat si utilizarea unui rulment cu bile cu frecare redusa.
    De asemenea, in gama noului model european Sportage este inclus si un motor diesel de 1.6 litri curat, extrem de eficient, disponibil cu puteri de 115 CP sau 136 CP. Dispunand de tehnologii avansate de control al emisiilor active SCR, motorul diesel reduce poluantii precum NOx-ul si particulele. Modelul diesel de 136 CP este disponibil cu tehnologia MHEV, reducand in continuare emisiile si sporind eficienta noului model european Sportage.
    Motorul 1.6 T-GDI este asociat cu o transmisie automata cu dublu ambreiaj si 7 trepte (7DCT), in timp ce este disponibila si o transmisie manuala cu 6 trepte (MT). Variantele diesel de 1.6 litri - cu sau fara tehnologia MHEV suplimentara - pot fi asociate fie cu o transmisie manuala inteligenta cu sase trepte (iMT), fie cu transmisia automata 7DCT.
    Toate modelele Sportage destinate Europei sunt echipate cu tehnologia Idle Stop-and-Go dezvoltata de Kia, care opreste motorul atunci cand masina este stationara, oferind economii suplimentare de combustibil si reducere a emisiilor. Este posibila operarea functiei ISG utilizand ADAS, tehnologia de varf dezvoltata de Kia, care determina daca si cand sistemul ISG ar trebui sa fie activat, de exemplu cand automobilul se apropie de un semn de oprire sau de o intersectie. Aceasta combinatie evita operatiile inutile de oprire si pornire a motorului si mentine soferul informat in orice moment cu privire la starea curenta a sistemului ISG.
    Un condus optim in toate mediile de rulare
    Modelul european Sportage beneficiazaa de noul mod de condus Terrain Mode si noul sistem ECS
    Bazat pe noua arhitectura N3 a companiei, fiecare element al noului Sportage a fost proiectat si dezvoltat pentru a spori ”statura” premium a SUV-ului.
    O premiera pentru Sportage o reprezinta noile moduri de condus integrate in sistemul Terrain Mode, care debuteaza pe a cincea generatie a modelului Sportage. Dezvoltat pentru proprietarii de Sportage care doresc aventuri in aer liber si activitati de agrement, sistemul Terrain Mode, extrem de avansat, ajusteaza automat setarile modelului Sportage, astfel incat automobilul sa ofere o dinamica optima de condus pentru orice conditii de drum si mediu, inclusiv zapada, noroi si nisip.
    Cu Terrain Mode dezactivat, modelul Sportage va fi folosit in modul implicit Drive, soferul avand posibilitatea de a selecta din sub-setarile sistemului modurile Comfort, Eco si Sport. Pentru comoditate si siguranta sporite, toate modurile de condus sunt afisate pe ecranul de inalta rezolutie din bord.
    Noua platforma a influentat puternic si caracteristicile de rulare ale noului Sportage, combinand o rulare rafinata, stabila si confortabila cu o manevrabilitate agila si dinamica. Un sistem avansat al directiei si suspensiei care a fost reglat meticulos ajuta la reunirea acestor calitati.
    O noua suspensie controlata electronic (ECS) ofera confort optim si niveluri de siguranta superioare in orice moment, datorita controlului sau continuu de amortizare in timp real. Un sistem de tractiune integrala (AWD), controlat electronic, se asigura ca puterea este distribuita in mod optim intre rotile din fata si spate, in functie de conditiile de drum si de situatiile de condus, nu doar imbunatatind performantele, ci sporind si siguranta si eficienta.
    Tehnologia DriveWise conduce calea spre siguranta
    Modelul Sportage gazduieste cele mai noi tehnologii ADAS de siguranta activa si pasiva
    Siguranta fiind o prioritate maxima in timpul dezvoltarii, generatia a cincea a modelului Sportage este unul dintre cele mai sigure automobile din clasa sa.
    Sub designul exterior elegant al noului Sportage se afla o structura de caroserie consolidata si usoara, cu rigiditate torsionala mare. Noul Sportage are numeroase sisteme de siguranta, ce includ airbagul soferului, airbagul pasagerului, airbagurile tip cortina laterala, airbagul central al scaunului frontal si airbagurile laterale.
    Tehnologia avansata de asistare a soferului (ADAS) dezvoltata de Kia - cunoscuta si sub numele de DriveWise - ajuta noul Sportage sa evite pericolele potentiale, protejand pe deplin ocupantii si ceilalti participanti in trafic in fiecare calatorie. Ca parte a pachetului sau DriveWise ADAS, noul Sportage dispune de sistemul de top in industrie de asistenta la evitarea coliziunilor cu obiectele din fata (Forward Collision-Avoidance Assist System), cu functionalitatea Junction Turning, lider in industrie, care ajuta la evitarea coliziunilor cu automobilele care se apropie in momentul virarii la stanga in intersectii.
    Sistemul de asistenta la rularea pe autostrada (HDA - Highway Driving Assist) mentine o distanta setata fata de automobilul din fata si o viteza constanta atunci cand conduceti pe o autostrada si ajuta la pozitionarea noului Sportage in centrul benzii sale de rulare. De asemenea, sistemul HDA poate regla viteza automobilului in functie de limitele de viteza.
    Sistemul Smart Cruise Control bazat pe navigatie ((NSCC - Navigation-based Smart Cruise Control) ajuta la condusul noului Sportage la o viteza sigura pe autostrada folosind date de navigatie in timp real. Extinzand in continuare domeniul de aplicare al sistemului NSCC, pentru parti ale autostrazii unde exista viraje, tehnologia reduce automat viteza de deplasare inainte de curba respectiva. La revenirea in linie dreapta, sistemul NSCC reseteaza limita de viteza la nivelul initial.
    Noul model european Sportage dispune si de tehnologia ISLA (Intelligent Speed Limit Assist) care ofera avertizare in cazul in care masina depaseste limita de viteza.
    La actionarea comenzii de semnalizare pentru schimbarea benzii de circulatie, daca exista riscul de coliziune cu un automobil din spate, un nou sistem de asistenta pentru evitarea coliziunilor cu automobilele din punctul mort (BCA - Blind-Spot Collision-Avoidance Assist) va oferi un avertisment soferului. Dupa avertisment, daca riscul de coliziune creste, sistemul BCA controleaza activ noul Sportage pentru a ajuta la evitarea unei coliziuni. Sistemul BCA este activ si in situatii precum manevrele de parcare paralela, contribuind in continuare la evitarea coliziunii cu automobilele din spate. De asemenea, sistemull Blind-Spot View Monitor (BVM) este disponibil pentru noul Sportage si imbunatateste in continuare siguranta si vizibilitatea soferului la schimbarea benzii, afisand o imagine in timp real a unghiului mort in ecranul de bord.
    Sistemul inteligent de asistare la parcarea de la distanta (RSPA - Remote Smart Parking Assist) ajuta soferul sa parcheze de la distanta sau sa iasa dintr-un loc de parcare fara a fi necesara prezenta sa in interiorul automobilului. Manevrele de parcare sunt imbunatatite in continuare prin adaugarea tehnologiei Rear-View Monitor (RVM) si Surround View Monitor (SVM), care afiseaza imagini video in timp real ale automobilului si ale zonelor din jurul sau.
    Lansarea online si debutul la expozitia IAA Mobility
    Noul model Kia Sportage destinat pietei europene va debuta in cadrul unui eveniment transmis pe canalele online Kia, miercuri, 1 septembrie.
    Noul model european Sportage - inclusiv modelul pionier PHEV - isi va face debutul in lumea reala in cadrul primei expozitii IAA Mobility. Avand loc la München, vizitatorii expozitiei IAA Mobility (7-12 septembrie) pot gasi Kia la Odeonsplatz.

    Vizualizari: 2596
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »