rss

Noul SAAB 9-4X spionat in Scandinavia

  1. 09/02/2009
  2. Tags: 9-4x, Cadillax SRX, Chevrolet Equinox, Saab
    Vezi toate fotografiile (10)

    Suedezii de la SAAB au nevoie disperata sa-si imbogateasca portofoliul de modele asa ca indelung anticipatul SUV 9-4X ar putea fi lansat foarte curand, iar fotografiile realizate de paparazzi in Scandinavia confirma acest lucru.

    Noul SAAB 9-4X, care va concura cu Volvo XC60, Land Rover Freelander si Audi Q5, va prelua multe dintre trasaturile conceptului cu acelasi nume prezentat anul trecut, la Detroit.

    Galerie foto aici

    Noul model va avea un aspect foarte dinamic si bine armonizat, cu o grila frontala proeminenta si faruri care o imbraca pe lateral. Parbrizul foarte inclinat, linia mediana ridicata (undeva deasupra clantelor portierelor) si montantii de culoare neagra respecta noile tendinte in materie de SUV-uri. La spate, in ciuda camuflajului, se pot observa stopurile cu geam clar si luneta generoasa pentru o vizibilitate excelenta.

    Interiorul va fi unul tipic pentru SAAB, fiind construit in jurul soferului de o maniera sportiva. Cabina va avea patru locuri inspirate de prototipul 9-4X, scaunele urmand sa fie incalzite individual, in timp ce sistemul audio va purta aceeasi marca Bose.

    SAAB 9-4X va imparti o platforma comuna cu Cadillac SRX si Chevrolet Equinox, care si-au facut debutul luna trecuta, la Detroit. Astfel, este de asteptat ca noul SUV sa fie oferit atat in versiune cu tractiune pe puntea fata, cat si cu tractiune integrala. Sistemul 4x4 include un avansat diferential cu alunecare limitata (eLSD), care distribuie cuplul, la nevoie, catre rotile cu aderenta mai mare.

    SUV-ul scandinav va primi doua versiuni de motoare V6, de 2,4 si 3,0 litri, care vor putea fi conectate la o transmisie automata cu sase trepte. Ulterior, va fi oferit si un V6 de 2,9 litri.

    Vizualizari: 1260