rss

Noul Range Rover Velar: Eleganta sofisticata si detalii rafinate

  1. 18/02/2023
    Vezi toate fotografiile (39)

    Noul Range Rover Velar defineste luxul modern, cu cele mai noi tehnologii, rafinamentul specific Range Rover si un design nou dramatic, curat si simplificat.
    Noua grila se imbina cu plafonul panoramic caracteristic, linia mediana continua a caroseriei si manerele usilor escamotabile, definind astfel cea mai consacrata gama de SUV-uri de lux din lume. Noile faruri Pixel LED super-slim confera modelului un aspect tehnic, asemanator bijuteriilor si  vizibilitate optimizata, in timp ce exteriorul este imbunatatit cu o noua bara de protectie spate si detalii intunecate.
    Range Rover Velar sta la baza filosofiei de design simplificat a Range Rover si duce aceasta abordare la un nou nivel in ceea ce priveste interiorul. Noul ecran tactil de 11,4 inchi din sticla curbata este integrat perfect in consola centrala, oferind control imediat si intuitiv al tuturor functiilor cheie ale vehiculului si reducand la minimum distragerea atentiei si reflexiile.
    O suita completa de tehnologii care sustine confortul si bunastarea pasagerilor, fac ca acest SUV de lux sa fie si mai dezirabil. De asemenea, Range Rover Velar este cel mai silentios autovehicul din clasa sa in ceea ce priveste zgomotul la rulare, datorita tehnologiilor rafinate precum  sistemul inovator Active Road Noise Cancellation.
    Varianta plug-in hibrid este mai puternica si mai flexibila ca niciodata, cu o autonomie pur electrica crescuta de pana la 64 km, datorata unui pachet de baterii reproiectat, in timp ce optiunile de  motoare pe benzina si diesel, includ tehnologie mild hybrid pentru rafinament si consum redus de combustibil.
    Clientii pot alege dintre nivele de echipare Velar S, Dynamic SE, Dynamic HSE si Autobiography.
    „Noul Range Rover Velar este un exemplu impecabil al filozofiei noastre de design modernist – curat, reductiv si de dorit. Definit de proportii perfect optimizate, Range Rover Velar intruchipeaza o sofisticare fara efort, cu o eleganta indrazneata si o prezenta dramatica, cu adevarat unica.”, a declarat Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer in cadrul Jaguar Land Rover. 
    Design captivant
    Range Rover Velar sta la baza filosofiei de design simplificat a marcii Range Rover iar noua grila, alaturi de introducerea noilor faruri Pixel LED cu lumini de zi si un efect asemanator unei bijuterii, asigura un aspect unitar intregii game.
    In partea din spate, design-ul este echilibrat si evidentiaza lungimea impunatoare a Range Rover Velar. Profilul pronuntat subliniaza aspectul robust, in timp ce noua bara de protectie spate evidentiaza proportiile modelului, iar sistemul de evacuare ofera un aspect curat si elegant.
    Noile stopuri LED sunt o expresie a design-ului sofisticat, oferind un aspect 3D atragator si iluminare super-red. Acestea sunt completate de o lampa de frana pe toata lungimea lunetei.
    Interiorul indraznet si elegant al modelului Range Rover Velar este simplificat, fiind conceput cu o maiestrie remarcabila si materiale noi. Cea mai recenta versiune a sistemului de infotainment Pivi Pro Range Rover este elementul central; o singura interfata de sticla curbata de 11,4 inch este pozitionata ergonomic mai sus si mai usor accesibil, pentru a ajuta la minimizarea distragerii atentiei si a reflexiilor.
    Range Rover Velar continua sa ofere o optiune a interiorului fara piele, materiale si modele noi de scaune. Optiunea fara piele combina lana de la expertii danezi in textile Kvadrat TM cu insertiile textile din poliuretan Ultrafricts TM, in noul model de perforare Diamond Herringbone. Ca parte a abordarii contemporane a luxului traditional pe modelele Range Rover, amestecurile de lana Kvadrat TM sunt cu 58% mai usoare decat pielea si ofera un aspect modern si un efect tactil imbunatatit.
    Materialul textil inovator a fost supus unor teste riguroase de durabilitate in laboratorul de materiale Range Rover, pentru a garanta rezistenta pe intreaga ciclul de viata a vehiculului. Materialele au trecut prin 60.000 de cicluri de testare a abraziunii – echivalentul a 10 ani de utilizare – si prin teste UV capabile sa simuleze trei ani de expunere la lumina puternica a soarelui, in doar o luna.
    Pe Noul Range Rover Velar sunt introduse noi culori de piele: Cloud, Caraway, Raven Blue si Deep Garnet. Acestea sunt completate de o gama atent selectionata de detalii, inclusiv noul ornament Moonlight Chrome de pe volan, contururile consolei centrale si prizele de ventilatie. Finisajele Technical Light Anodised, Dark Anodised Aluminium sau ornamentele din lemn Shadow Grey Ash subliniaza eleganta modelului.
    Doua noi optiuni de culori exterioare sunt adaugate paletei: Varesine Blue metalizat si Zadar Grey Premium metalizat.
    Tehnologie conectata
    Noul Range Rover Velar este primul model care dispune de infotainment Pivi Pro next-gen. Acesta incorporeaza comenzile pentru toate functiile cheie ale autoturismului in cadrul noului ecran tactil din sticla curbata de 11,4 inch; designul curat da impresia unui ecran suspendat.
    „Noua generatie a sistemului nostru de infotainment premiat Pivi Pro debuteaza pe Noul Range Rover Velar, avand o interfata eleganta din sticla curbata si un ecran de start regandit, care controleaza digital toate functiile de conducere, confort si accesibilitate. Proiectat ergonomic pentru a reduce reflexiile si a minimiza distragerile, noul sistem este intuitiv si inteligent, cu butoane si glisoare digitale concepute sa functioneze in armonie cu comenzile vocale pentru a-l face mai rapid si mai usor de utilizat.” a declarat Alex Heslop, Director of Electrical Engineering in cadrul Jaguar Land Rover. 
    Comenzile pentru clima, scaune si volumul audio sunt intotdeauna vizibile pe fiecare parte a ecranului prin intermediul unor bare laterale noi, cu comenzi glisante multifunctionale pe fiecare parte. Aceste butoane virtuale sunt intotdeauna vizibile si ofera acces imediat la elementele utilizate frecvent, inclusiv comenzile individuale de temperatura pentru pasagerii din fata, volumul audio si modurile Terrain Response®.
    La inceputul fiecarei calatorii, soferii sunt intampinati de un ecran Pre-Drive pentru acces rapid catre functionalitatile utilizate de obicei, cum ar fi dezaburirea geamurilor si optiune de incalzire in scaune.  Odata ce autoturismul este in miscare, acesta dispare pentru a dezvalui ecranul consacrat cu trei panouri, care poate fi personalizat cu inteligenta si flexibilitatea specifice Pivi Pro.
    Pentru un plus de confort, butoanele suplimentare din barele laterale vizibile permanent includ comenzi rapide pentru multimedia si navigare, camere si functia de dezaburire a geamurilor.
    Sistemul infotainment de ultima generatie a fost supus unor teste si procese extinse de dezvoltare, atat digitale, cat si fizice, pentru a reduce timpul de lucru si interactiunile necesare si pentru a oferi cea mai prietenoasa experienta tehnologica posibila. Aproximativ 80% din sarcini pot fi efectuate cu doua atingeri ale ecranului principal.
    PIVI Pro accepta conectarea fara efort a smartphone-ului cu Wireless Apple CarPlay. Sistemul wireless Android Auto este, de asemenea, acceptat, in timp ce incarcarea dispozitivelor wireless – dintr-o noua zona de depozitare din consola centrala – asigura o incarcare rapida si reduce nevoia de cabluri.
    Cu 80% din totalul unitatilor ECU ale vehiculului – care acopera sistemul de infotainment Pivi Pro, cartografierea navigatiei, diagnosticarea si alte diverse sisteme – capabile de actualizari wireless, Range Rover Velar poate primi cel mai recent software Over The Air, fara a fi nevoie de o vizita la distribuitor.
    Sunet si tehnologii captivante
    Habitaclul confortabil al modelului Range Rover Velar minimizeaza zgomotul la rulare cu ajutorul sistemului Active Road Noise Cancellation – Noul Range Rover Velar este astfel cel mai silentios vehicul din clasa sa din punct de vedere al zgomotului la rulare. Aceasta tehnologie detecteaza frecventele externe si proceseaza automat un sistem anti-zgomot prin sistemul audio al vehiculului, reducand nivelul general de zgomot interior cu cel putin 4dB - echivalentul reducerii volumului cu patru trepte.
    Gama de sisteme audio Meridian pentru Noul Range Rover Velar are ca vedeta sistemul optional Meridian 3D Surround, care ofera redare de inalta calitate a muzicii utilizand pana la 17 difuzoare si 750W putere de amplificare pentru o experienta de auditie captivanta.
    Lux Contemporan
    Noul Range Rover Velar ofera rafinamentul obisnuit Range Rover intr-un sanctuar calm, cu confort sporit si dotari optionale menite sa mentina bunastarea.
    „Totul despre Range Rover Velar este extrem de simplu, iar acest lucru se reflecta in interiorul sau luxos. Noile modele de scaune si iluminatul cald al habitaclului intampina soferul la inceputul fiecarei calatorii, in timp ce dotarile avansate de confort, inclusiv sistemele de purificare a aerului de ultima generatie, asigura un mediu relaxant in interior. Impreuna cu sistemele inteligente prezente pe Velar, fiecare drum este unul linistit, controlat.”, a mentionat Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes in cadrul Jaguar Land Rover.
    Cel mai recent sistem Cabin Air Purification Plus ajuta la asigurarea bunastarii si vigilentei ocupantilor, cu scopul de a oferi o calitate superioara a aerului. CO2 Management si PM2.5 Cabin Air Filtration imbunatatesc habitaclul prin monitorizarea aerului interior si exterior si reglarea corespunzatoare.
    Pentru a activa sistemul, clientii pot apasa butonul Purify de pe pagina Air Quality din Pivi Pro si pot reduce nivelul alergenilor sau particulelor nocive din interior. Sistemul combina, de asemenea, nanoe X technology pentru a combate agentii patogeni si a ajuta la reducerea semnificativa a mirosurilor, bacteriilor si alergenilor.
    Iluminarea configurabila a habitaclului ofera o gama de 30 culori la interior pentru a ilumina usile, consola si spatiul pentru picioare. Temele de culoare prestabilite faciliteaza gasirea combinatiei perfecte, in timp ce fiecare ocupant isi poate selecta temperatura interioara ideala utilizand controlul climatizarii cu patru zone.
    In ceea ce priveste vizibilitatea crescuta in intuneric, noul Range Rover Velar impinge limitele tehnologiei de iluminare Pixel LED cu tehnologia avansata Pixel LED Headlights cu lumini de zi Signature (DRL). Standard pe Dynamic HSE si Autobiography, sistemul are de trei ori mai multe LED-uri decat farurile Matrix LED. Fiecare far dispune de patru module de pixeli cu 67 de LED-uri controlate in detaliu pentru a se adapta cu precizie la conditiile si la drumul din fata si pentru a oferi cea mai eficienta lumina.
    Dynamic Bend Lighting utilizeaza datele de viteza si directie pentru a se adapta conditiilor de conducere si pentru a ilumina colturile si marginile intunecate, in timp ce raza fazei lungi poate focaliza lumina la aproximativ o jumatate de kilometru in fata, pentru vizibilitate optima.
    Adaptive Driving Beam poate proteja pana la patru obiecte din sens opus evitand astfel orbirea soferilor. Mai mult, sistemul  se adapteaza automat la viteza vehiculului, proiectand o raza larga la viteze mici si un fascicul mai intens, mai lung, la peste 70 km/h.
    Indiferent de conditiile de drum, Noul Range Rover Velar este un autoturism de incredere, impunator si relaxant.
    Performanta si capacitate electrificata
    Noul Range Rover Velar are puterea potrivita pentru fiecare client, inclusiv modelul plug-in hibrid P400e. Acesta este disponibil alaturi de o gama de motoare Ingenium pe benzina si diesel, dotate cu tehnologia Mild Hybrid (MHEV), care sporeste eficienta consumului de combustibil si performanta. 
    Confortul si rafinamentul caracteristic Range Rover sunt asigurate de setari avansate ale sasiului si suspensiei. Suspensia pneumatica electronica ofera un confort deplin, pastrand calmul pe drumurile mai accidentate, in timp ce atenueaza denivelarile cu Adaptive Dynamics, un sistem avansat de adaptare automata a suspensiei. 
    "Range Rover Velar imbina o dinamica de condus care inspira incredere cu o gama de optiuni de motorizare  eficienta. Prin cresterea dimensiunii bateriei cu 12%, am reusit sa extindem autonomia de rulare EV a modelului PHEV P400e la 64 km. Cu avantajul suplimentar al capacitatii de incarcare rapida DC, clientii vor putea sa efectueze mai usor ca niciodata calatoriile zilnice folosind energia EV.", a mentionat James Sanderson, Lifecycle Chief Engineer in cadrul Range Rover Velar
    Modelul PHEV P400e ofera ce e mai bun din toate sursele de energie, combinand un motor electric de 105kW cu un motor Ingenium pe benzina pentru a oferi performante silentioase si fara efort. 
    Echilibrul dintre condusul exclusiv electric si performantele pe benzina dovedeste ca Range Rover Velar P400e este perfect atat pentru calatoriile urbane scurte, cat si pentru cele mai lungi. Modelul are o autonomie estimata in conditii reale de pana la 51 km - suficient pentru ca distanta zilnica sa poata fi parcursa fara emisii. Pentru calatoriile mai lungi, sistemul de propulsie plug-in hibrid ofera o autonomie reala combinata pe benzina si electrica de 684km.
    Utilizand doar energia electrica, modelul poate parcurge pana la 64 km, in timp ce emisiile totale de CO2 sunt de 38 g/km in ciclul WLTP, cu un consum de combustibil de 1,6 l/100 km. Autonomia complet electrica a crescut cu peste 20% fata de cea anterioara de 53 km, datorita bateriei mai mari, de 19,2 kW.
    Cu o putere combinata de 404CP si un cuplu de 640 Nm al motorului Ingenium de 2,0 litri pe benzina cu patru cilindri si 300CP si motorul electric de 105 kW, P400e este capabil sa accelereze de la 0-100 km/h in 5,4 secunde si sa atinga o viteza maxima de 209 km/ h. De asemenea, se poate deplasa doar cu energie electrica pana la 140 km/h.
    P400e este unul dintre foarte putinele autovehicule PHEV capabile de incarcare rapida, cu o incarcare de 0-80% in doar 30 de minute, folosind un incarcator de 50 kW, la o statie de incarcare DC. La domiciliu, se poate incarca de la 0-100% folosind un incarcator de curent alternativ de 7 kW in aproximativ doua ore si jumatate.
    Cea mai recenta generatie de motoare Ingenium pe benzina si diesel este disponibila cu tehnologia MHEV de 48 de volti pentru mai multa eficienta si putere, folosind un sistem Belt integrated Starter Generator (BiSG) pentru a colecta energia pierduta de obicei la decelerare. Aceasta este stocata intr-o baterie litiu-ion de 48 de volti aflata sub portbagaj. Sistemul poate redistribui energia pentru a ajuta la accelerare, oferind in acelasi timp un sistem de start-stop mai rafinat si mai rapid.
    Modelul mai puternic, P400, ofera 400CP si un cuplu de 550 Nm, cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 5,5 secunde si emisii de CO2 de 219 g/km.
    Motorul de 2,0 litri cu patru cilindri dispune acum de o noua transmisie automata cu opt trepte de viteza. P250 ofera 250CP si un cuplu de 365 Nm, cu un timp de 0-100 km/h in 7,5 secunde, emisii de CO2 de la 211 g/km si un consum de combustibil de pana la 9,3 l/100 km.
    Motorul diesel D300 cu sase cilindri in linie de 3,0 litri produce 300CP si un cuplu de 650 Nm pentru a oferi performante puternice, cu o acceleratie de la 0-100 km/h in 6,5 secunde, cu emisii de CO2 de la 188g/km si un consum de combustibil de 7,2l/100km.
    Motorul diesel D200 Ingenium de 2,0 litri, cu patru cilindri, dezvolta 204CP, cu emisii de CO2 de la 168 g/km si un consum de combustibil de 6,4 l/100 km. 
    Gama de motoare Range Rover Velar:
    Hibrid electric
    • P400e - PHEV de 404CP, benzina cu patru cilindri de 2,0 litri, cuplu de 640 Nm la 1.500-4.400 rpm, cutie automata cu opt trepte, tractiune integrala AWD
    Benzina
    • P250 - Benzina cu patru cilindri de 2,0 litri si 250CP, cuplu de 365 Nm la 1.300-4.500 rpm, cutie automata cu opt trepte, tractiune integrala AWD
    • P400 - 400CP, benzina de 3,0 litri cu sase cilindri MHEV, 550 Nm de cuplu la 2.000-5.000 rpm, cutie automata cu opt trepte, AWD
    Diesel 
    • D200 - 204CP, MHEV diesel de 2,0 litri cu patru cilindri, cuplu de 430 Nm la 1.750-2.500 rpm, cutie automata cu opt trepte, AWD
    • D300 - 300CP, motor diesel MHEV de 3,0 litri cu sase cilindri, cuplu de 650 Nm la 1.500-2.500 rpm, cutie automata cu opt trepte, AWD
    Adaptive Dynamics (un sistem avansat care variaza continuu fortele de amortizare la fiecare roata) este standard pentru toate modelele cu sase cilindri si PHEV, precum si pentru modelele cu patru cilindri  Dynamic HSE. Sistemul garanteaza ca rigiditatea suspensiei este optimizata in functie de conditiile de condus, imbunatatind confortul si manevrabilitatea. Exista chiar si o calibrare specifica pentru off-road. sasiul si suspensiile avansate, inclusiv Electronic Air Suspension, Adaptive Dynamics si Configurable Dynamics, ofera performante si agilitate exceptionale pe sosea.
    Performantele supreme pe toate tipurile de teren marca Range Rover sunt garantate datorita unui sistem inteligent de tractiune integrala (AWD), disponibil la cerere. Acesta asigura distributia optima a cuplului in functie de conditii, fie ca se conduce dinamic pe sosea, sau se porneste de pe loc pe suprafete alunecoase. 
    Terrain Response 2 este accesibil prin Pivi Pro si permite soferului sa ajusteze setarile vehiculului in functie de mediul de conducere, cu posibilitatea de a alege intre modurile Eco, Confort, Iarba-Pietris-Zapada, Noroi, Nisip, Dinamic si Automat. Fiecare dintre acestea modifica calibrarea motorului, a transmisiei, a sistemului de tractiune integrala, a suspensiei si a sistemelor de control al stabilitatii pentru o tractiune si manevrabilitate optima.

    Vizualizari: 560
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »