rss

Noul Range Rover V8 5.0 spionat in Anglia

  1. 03/02/2009
  2. Tags: AJ-V8, Jaguar, Land Rover, Range Rover, Range rover sport, Xf, XK
    Vezi toate fotografiile (5)

    Dupa prezentarea noului motor Jaguar AJ-V8 cu injectie directa pe gama revizuita a modelelor XF si XK este doar o chestiune de timp pana cand Land Rover va inlocui actualul propulsor V8 de 4,2 litri cu unul nou.

    Un cititor al revistei britanice Car a surprins pe o autostrada din Anglia un prototip al noului model Range Rover, care va fi lansat undeva spre sfarsitul acestui an, umand ca vanzarile sa debuteze in 2010.

    Daca este sa ne luam dupa placuta de inamtriculare, SUV-ul de lux era intr-adevar echipat cu propulsorul pe benzina V8 de 5,0 litri. Versiunea Jaguar a noului V8 este disponibil atat in varianta aspirata natural, cat si in cea supraalimentata, care genereaza 385 si, respectiv 510 CP.

    Potrivit informatiilor oferite de marca britanica, cea de-a treia generatie a motorului AJ-V8 nu numai ca vor dezvolta o putere mai mare decat actualul V8 de 4,2 litri, dar vor fi mai eficiente in ceea ce priveste consumul de carburant si vor degaja in aer mai putin dioxid de carbon.

    In afara acestor motoare V8, noile Range Rover si Range Rover Sport vor primi si turbodieselul V6 de 3,0 litri, care va fi oferit in doua versiuni de putere de 240 si 275 CP, ambele modele urmand sa primeasca si modificari minore la nivelul aspectului exterior.

    Daniel Harrison, cel care a realizat aceste poze, a precizat ca Ranger Rover-ul fotografiat era in varianta cu volanul pe partea stanga, desi avea numere de inmatriculare de Marea Britanie, si era usor camuflat la nivelul farurilor, a grilei frontale si a prizelor de aer laterale.

    Vizualizari: 2585