rss

Noul Range Rover Sport a fost lansat in timpul unei ascensiuni spectaculoase

  1. 18/06/2022
    Vezi toate fotografiile (6)

    Noul Range Rover Sport a fost lansat in premiera mondiala in Islanda, reusind inca de la debut ascensiunea impresionanta a unui deversor.
    Urcarea spectaculoasa a barajului a fost un test de rezistenta pentru noul Range Rover Sport, care a facut fata cu brio torentului de apa de pe barajul Karahnjukar – cel mai mare baraj de acest tip din lume – cu un debit de 750 tone pe minut. Riscul pierderii demarajului era sinonim cu prabusirea de la inaltimea de 90 metri pana la baza barajului.  
    Cea de-a treia generatie a SUV-ului performant de lux Land Rover este cea mai asteptata, avansata din punct de vedere tehnologic si performanta de pana acum. Aceasta imbina prezenta impunatoare pe carosabil cu manevrabilitatea instinctiva, prin intermediul celui mai avansat mix de tehnologii la nivel de sasiu.
    Urcarea cu succes a barajului a fost difuzata, in premiera, in cadrul unui eveniment exclusiv de lansare, gazduit de centrul de proiectare Jaguar Land Rover din Gaydon, Marea Britanie. Jessica Hawkins, pilot-cascador in seria James Bond, s-a aflat la volan, demonstrand aderenta, tractiunea, performanta si echilibrul noului Range Rover Sport si bifand astfel o noua borna in seria de provocari depasite de SUV-ul performant de lux Land Rover. Urcarea-record a varfului Pikes Peak din America de Nord, prima traversare oficiala a desertului „Empty Quarter” din Peninsula Arabica si o prima ascensiune a celor 999 de trepte catre Poarta Raiului din China sunt cateva dintre recordurile doborate de modelul Range Rover Sport, de-a lungul anilor.
    Urcarea barajului a fost obstacolul final al traseului, de la baza vaii pana la varf, care cuprindea o albie inundata, tuneluri lungi si abrupte si peretele deversorului cu un grad de inclinare de 40 grade. Ultima portiune de 294 metri, cu apa curgand in cascada pe o distanta de 90 metri, a oferit oportunitatea celui mai bun test al tractiunii si al increderii pilotului.
    „Puterea apei care cobora pe deversor era uluitoare. Conducand prin el, stiind ca risc o cadere de 90 metri daca lucrurile mergeau prost, a facut ca aceasta sa fie cea mai dificila calatorie pe care am intreprins-o vreodata. In ciuda pantei abrupte si a vitezei apei, noul Range Rover Sport a facut ca totul sa para usor. Tractiunea, calmul si vizibilitatea impunatoare au inspirat atat de multa incredere incat m-am putut bucura de intreaga experienta.”, a spus Jessica Hawkins, pilot-cascador.
    Noul Range Rover Sport are la baza tehnologia avansata MLA-Flex, care reprezinta fundamentul dinamicii superioare si a rafinamentului fara egal ale modelului. Gama de sisteme de propulsie puternice si eficiente include doua versiuni de motorizare cu 6 cilindri si motoare plug-in hybrid electrice, cu o autonomie complet electrica de pana la 113 km si emisii de CO2 de pana la 18 g/km.
    Noul motor V8 Twin Turbo de 530 CP ofera performantele unui model sport, atingand 0-100 km/h in doar 4,5 secunde cu functia Dynamic Launch activata. De asemenea, clientii pot alege si motoarele mild hybrid Ingenium, puternice si eficiente, pe benzina sau diesel. Modelul cu propulsie complet electrica va fi disponibil incepand cu 2024, pe masura ce Land Rover isi continua calatoria spre electrificare.
    Design modern convingator
    Proportiile considerabile accentueaza designul emotional al modelului Range Rover Sport, cu o suprafata neteda, o silueta dinamica si un profil instantaneu recognoscibil, evidentiat de formele robuste, lasand imediat impresia ca este pregatit de drum.
    Designul minimalist este reflectat si la interiorul noului SUV. Acesta dispune de o noua interpretare a habitaclului specific Range Rover, Command Driving Position, cele mai recente tehnologii de confort si asistenta la conducere si cele mai bune materiale, toate garantand ca fiecare experienta de condus este memorabila.
    Captivant la fiecare calatorie
    Un mix dinamic de functii si instrumente asigura cea mai captivanta si dinamica experienta de condus. O suita de tehnologii guvernate de sistemul de control integrat al sasiului (Integrated Chassis Control) Land Rover functioneaza in armonie pentru a oferi raspunsuri instinctive si agilitate: noul Stormer Handling Pack, care include functia Dynamic Response Pro, directie integrala (All-Wheel Steering), un diferential activ electronic cu Torque Vectoring by Braking si programe configurabile, precum si suspensie pneumatica dinamica, disponibila pe toate versiunile noului Range Rover Sport.
    Simbolul luxului sportiv
    Noul Range Rover Sport transforma fiecare calatorie intr-un eveniment memorabil si poate fi adaptat in functie de nevoile fiecarui sofer, in acelasi timp un nivel inalt de rafinament si confort. Capacitatea de a combina caractere duale este posibila printr-un set cuprinzator de tehnologii, printre care sistemul avansat Cabin Air Purification Pro sau sistemul de sunet Meridian Signature.
    Tehnologie fara cusur
    Tehnologia Land Rover Electrical Vehicle Architecture (EVA 2.0) accepta o multitudine de tehnologii conectate, inclusiv Software Over The Air (SOTA). Tehnologia inteligenta ofera actualizari de la distanta pentru 63 de module electronice, noul Range Rover Sport beneficiind de inovatie, tehnologie moderna si servicii de-a lungul intregului ciclu de viata.  
    Sistemul premiat de infotainment Pivi Pro dispune de un ecran tactil de 13,1 inchi de inalta rezolutie, pozitionat in centrul tabloului de bord futurist. Controland totul, de la navigatie pana la setarile media si setarile autoturismului, sistemul invata obiceiurile utilizatorului si personalizeaza in mod inteligent experienta de bord, devenind un asistent personal cu adevarat intuitiv.
    Abilitati fara egal
    Noul Range Rover Sport este cea mai dinamica versiune a SUV-ului de lux de la Land Rover si cea mai potrivita pentru drumuri neamenajate, fiind dotat cu cea mai recenta tractiune integrala Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) si cuprinzand cele mai noi tehnologii Land Rover pentru toate tipurile de teren, pentru a asigura amploarea capacitatii dinamice.
    Functia Adaptive Off-Road Cruise Control isi face debutul pe noul Range Rover Sport si contribuie la navigarea terenurilor dificile, mentinand un progres constant in functie de conditiile solului. Soferii pot selecta una dintre cele patru setari de confort, iar sistemul ajusteaza in mod inteligent viteza de rulare, permitand soferului sa se concentreze pe manevrarea autovehiculului.
    Noul Range Rover Sport va fi produs exclusiv in uzina Solihull din Marea Britanie, locatia istorica de productie a Range Rover, alaturi de noul Range Rover. SUV-ul este disponibil pentru comanda.

    Vizualizari: 795
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »